Министър-председателят Бойко Борисов свиква извънредно заседание на Съвета по сигурността днес, във връзка с разпространението на вируса COVID-19, съобщават от Министерски съвет.

В рамките на консултативния и координиращ орган към Министерския съвет ще бъдат обсъдени данни за разпространението на заболяването, предприетите срещу него мерки в национален и международен аспект, както и необходимите по-нататъшни действия.

Изписаха от ВМА двамата български студенти, евакуирани от Ухан

Изписаха от ВМА двамата български студенти, евакуирани от Ухан

Резултатите им за новия коронавирус са отрицателни

Припомняме, че по-рано днес стана ясно, че ЕС дава €230 млн. за борба с коронавируса.

Вчера от външно министерство препоръчаха на българите да не пътуват за Италия.  

Над 150 са заразените до момента в Италия и най-малко четирима души са починали от заболяването.  Над 15 000 българи живеят в засегнатите от коронавирус райони в Италия. 

У нас беше съобщено, че китаецът, който почина в Банско, не е бил заразен с коронавируса. 

На 29 януари стана ясно, че трима българи се наблюдават заради съмнения за коронавирус.  Преди това стана ясно, че 2 болници в София са в готовност да лекуват коронавирус. 

Обявяват 4-та степен опасност от коронавируса

Обявяват 4-та степен опасност от коронавируса

Борисов изпраща спартана за тримата студенти от Китай

Преди дни стана ясно, че евакуираните от Ухан, български студенти са изписани от болницата, тъй като резултатите им за наличието на коронавирус са отрицателни. 

На 19 февруари беше съобщено, че двама души от Велико Търново бяха поставени под наблюдение заради коронавируса. Впоследствие стана ясно, че и техните резултатите са отрицателни. 

Отрицателна се оказа и пробата за коронавирус на украинския гражданин, настанен в старозагорската болница. На 4 февруари той се е прибрал от Китай и бе приет в здравното заведение заради висока температура.

Две болници в София в готовност да лекуват заразени с коронавирус

Две болници в София в готовност да лекуват заразени с коронавирус

Страната ни е в процес на закупуване на реактиви за диагностика на заразата