Започна да ми омръзва ГЕРБ да поема цялата тежест за всяко едно решение. Това заяви пред журналисти премиерът и лидер на партията Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС.

По думите му ГЕРБ са склонни да направят ревизия в Изборния кодекс по промените, които провокират недоволство сред хората.

По-рано от Дондуков 1 съобщиха, че утре Борисов ще бъде в парламента за среща с партиите, подкрепящи управлението. Явно основна тема ще бъдат промените в Изборния кодекс, който трябва да бъде приет окончателно на утрешното извънредно заседание на НС.

Борисов изтъкна, че ако правителството е било на ГЕРБ, тези промени изобщо нямало да бъдат приети.

Припомняме, че в петък депутатите решиха гласуването да стане задължително, а изборни секции в чужбина да се откриват само в дипломатическите ни мисии.

Бойко Борисов коментира, че Патриотичният фронт ясно е формулирал предложенията си и е искал ГЕРБ да ги подкрепи. Въпреки че предложенията били срещу разбирането на ГЕРБ, патриотите са получили подкрепа. Причината била, че ГЕРБ са отговорна партия. Те са подкрепили предложенията на ПФ заради стабилността на коалицията.

Бойко Борисов призова патриотите да бъдат така добри и да излязат и да си защитят предложенията пред обществото.

Самият Борисов винаги е бил против задължителното гласуване. Той посочи, че със страшна сила се разпространявало, че задължават хората да гласуват, но това не било вярно. На среща с патриотите Борисов настоявал това да стане едновременно с електронното гласуване, за да може като отпаднат секциите извън посолствата и консулствата, хората да гласуват по електронен път.

Бойко Борисов не изключва възможността да се ускори въвеждането на електронното гласуване, ако парламентът се договори. Той е категоричен, че не иска само партията му да се обяснява за неща, които се приемали от всички.

Досега се съобразявах в името на коалицията на подкрепящите партии, а когато ГЕРБ предложи нещо трябва да ходи и да търси подкрепа от партии, извън правителството”, недоволен е Борисов.

Той призна, цитиран от „Фокус”, че му е омръзнало – ако това не станело, АБВ щели да напуснат. Ако това не станело, реформаторите щели да напускат, ако другото не станело – патриотите щели да напускат.

Утре Бойко Борисов щял да им каже, че не вижда докога ще може да понесе за всяко нещо, което те предлагат и ГЕРБ подкрепи, след това само ГЕРБ да се обяснява.

Бойко Борисов и Цветан Цветанов откриха срещата на кампанийните мениджъри на Европейската народна партия (ЕНП).