"Няма да съм аз категорично." Така премиерът в оставка Бойко Борисов отговори на въпроса дали ще се кандидатира за президент на предстоящите президентски избори. Коментарът си той направи на брифинг в централата на ГЕРБ.

По думите му кандидатът на ГЕРБ за президент ще бъде коренно различен от "сегашния разединител" - кандидатът на ГЕРБ ще е с проевропейска и пронатовска ориентация.

"Умен, красив, с опит, приет на Запад, с добри отношения на Изток", го описа Борисов, но не отговори на въпрос дали това ще е Даниел Митов, когото издигна и за кандидат за премиер.

Припомняме, на излизане от болницата, където влезе по спешност за операция и отново не се яви в парламента, Борисов първо заяви, че най-вероятно ще влезе в състезанието в края на годината, но след това с пост във фейсбук се отрече от думите си като уточнение.

Борисов за предсрочните избори: Безотговорни партии харчат пари на данъкоплатците в безсмислени упражнения

Борисов за предсрочните избори: Безотговорни партии харчат пари на данъкоплатците в безсмислени упражнения

Целта на ГЕРБ е да ограничава щетите

На сутрешния брифинг в централата на партията той дори подкани журналистите да му задават още въпроси. Такива обаче нямаше особено много.

Борисов е притеснен за управлението на държавата в близките месеци. Спасихме ви от здравната криза, от мигрантската и от банковата, похвали се Борисов.

"За това казвам стоим и имате ли нужда от нас - нямате. Пет партии можеше да направят кабинет още преди 20 дена и да се забрави за нас, а не да се оправдават - дайте по-бързо да върнем мандата, казва Нинова, защото Борисов продължава да управлява. Абе не управлявам, ма, седя си, вие не ме пускате зорлем, защото не можете, не знаете, не носите отговорност, страх ви е. Това е страх. Благодаря ви", завърши Бойко Борисов едночасовият брифинг.

Борисов праща от Банкя Плана в ЕК

Борисов праща от Банкя Плана в ЕК

Промените в ИК гарантирали служебна победа на президента

Борисов разкритикува липсата на позиция от страна на "кандидата за президент" Радев и "депутата Трифонов" за задържането на Навални. Това е "крещящо мълчание". Ние не можем да не осъдим задържането на Навални, лидерът на ГЕРБ.