Премиерът Бойко Борисов влезе на заседание в централата на ГЕРБ. 

Очаква се той даде изявление по повод резултатите от евроизборите и оттеглянето на Цветан Цветанов от ръководството на партията. 

Министърът на регионалното развитие Петя Аврамова и председателят на 44-то народно събрание Цвета Караянчева излязоха минути преди 12 часа без да кажат и дума на репортерите.

Малко след тях от заседанието на Изпълнителната комисия на ГЕРБ излезе и председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова.

Малко по-рано пък в кулоарите на парламента правосъдният минитър Данаил Кирилов заяви, че няма да коментира случващото се в ГЕРБ с мотива, че анализа ще бъде направен от лидера на партията. 

Припомняме, че до момента от ГЕРБ няма направен анализ на резултатите от евроизборите.

Данаил Кирилов отказа да коментира ситуацията в ГЕРБ

Данаил Кирилов отказа да коментира ситуацията в ГЕРБ

По думите му трябва да се изчака анализа на лидера на парламентарната група

Ден след изборите Корнелия Нинова коментира на брифинг в "Позитано", че ѝ трябва време да направи анализ, но притеснителното било ниската избирателна активност.  Според първоначалните анализи твърдото ядро на БСП е излязло да гласува

Припомняме, че вчера в кулоарите на парламената председателят на ПГ на ПП ГЕРБ Даниела Дариткова обяви пред медиите оттеглянето на Цветанов от ръководството на ГЕРБ.

След това самият той написа във "фейсбук", че обмислял дълго оттеглянето си и запазил хладнокръвие по време на кампанията за евроизборите. 

По този повод Валери Симеонов видя ръката на ДПС в оставката на Цветанов.

Цветанов се оттегля от ръководството на ГЕРБ
Обновена

Цветанов се оттегля от ръководството на ГЕРБ

Оставката вече е приета от Бойко Борисов

В края на март Цветан Цветанов подаде оставка, след като избухна скандалът с имотните сделки на хора от властта, купили жилища от "Артекс", на по-ниски от пазарните цени.

Той обаче остана зам.-председател на ГЕРБ, както и пое ръководството на предизборния щаб на партията за европейските избори.

След оставката на Цветанов депутатът Даниела Дариткова пое лидерския пост в парламентарната група на ГЕРБ. Малко по-късно в кулоарите на парламента тя заяви, че никога няма да бъде Цветан Цветанов в парламентарната група, но ще търси диалог и консенсус в работата си.

БСП брои паралелно и не признава загуба

БСП брои паралелно и не признава загуба

Утре се събира Изпълнителното бюро на партията