Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов принудил Цветан Цветанов да подаде оставка под влиянието на ДПС. Това предположение направи Валери Симеонов пред медиите в парламента.

"За мен е изненада, защото смятам, че досегашните резултати на ГЕРБ в голяма степен се дължат на неуморната дейност на Цветан Цветанов", коментира лидерът на НФСБ.

Практически в цялата история на ГЕРБ Цветанов има своето място на човека, който организира структурите и който извършва цялата дейност по подготовката и реализацията на изборите, смята патриотът.

Цветанов се оттегля от ръководството на ГЕРБ
Обновена

Цветанов се оттегля от ръководството на ГЕРБ

Оставката вече е приета от Бойко Борисов

Важният въпрос бил защо Цветанов подава оставка. Защо беше необходимо той да подава оставка, недоумява Симеонов. В ГЕРБ оставките по принцип са принудителни, няма доброволно подаване на оставки, там има оставчване, заяви още лидерът на НФСБ.

Той е категоричен, че Борисов е поискал оставката на заместника си. За мен е показателно, че след като Цветанов постигна много сериозни пробиви в смесените общини и откъсна сериозен електорат от ДПС, той бе освободен, допълни Валери Симеонов.

анкета

Как тълкувате оставката на Цветан Цветанов?

Виж резултати

Борисов го е принудил да напусне 54.6%

Лично решение – Цветанов се разкайва 3.1%

Очакван ход, но задкулисно ще дърпа конците 23.3%

ДПС са принудили Борисов да уволни Цветанов 14.6%

Не мога да преценя 4.4%

Това говорело за предполагаема връзка между Борисов и ДПС. Подобна връзка не била добра за България. Оказвали се, че коалиционното семейство между ГЕРБ и ОП имало и друг задкулисен член, по думите му.

Симеонов не вижда обаче връзка между оставката на Цветанов и завръщането на Делян Пеевски в парламента, нито вижда връзка между оставката и купения ТЕЦ Варна от Ахмед Доган и подадените 30 милион лева на централата за студенти резерв.

Цветанов обмислял дълго оттеглянето си и запазил хладнокръвие

Цветанов обмислял дълго оттеглянето си и запазил хладнокръвие

По думите му в ГЕРБ са успели да изградят един функциониращ и работещ политически модел

Припомняме, че по-рано днес Цветанов написа във "фейсбук", че обмислял дълго оттеглянето си и запазил хладнокръвие по време на кампанията за евроизборите. 

Преди това пък в кулоарите на парламената председателят на ПГ на ПП ГЕРБ Даниела Дариткова обяви пред медиите оттеглянето на Цветанов от ръководството на ГЕРБ. 

в края на март Цветан Цветанов подаде оставка, след като избухна скандалът с имотните сделки на хора от властта, купили жилища от "Артекс", на по-ниски от пазарните цени.

Той обаче остана зам.-председател на ГЕРБ, както и пое ръководството на предизборния щаб на партията за европейските избори.

След оставката на Цветанов депутатът Даниела Дариткова пое лидерския пост в парламентарната група на ГЕРБ. Малко по-късно в кулоарите на парламента тя заяви, че никога няма да бъде Цветан Цветанов в парламентарната група, но ще търси диалог и консенсус в работата си.

Борисов доволен - партията работи и без Цветанов
Обновена

Борисов доволен - партията работи и без Цветанов

Лидерът е доволен от резултата, предвид хейта и участието на президента