Това е последният път, в който пускам кметове по повече от трети мандат, защото ние правим много неща, но винаги има 1-2 негатива, които ни прикачват и почват да се упражняват върху тях. Това заяви премиерът Бойко Борисов относно местните избори по време на днешното си посещение в Русе.

Борисов посочи, че е доволен от вида на крайдунавския град и от работата на настоящия кмет Пламен Стоилов. Запитан защо тогава няма да го подкрепи за нов мандат, той обясни, че иска да освежи партията.

"Никой не е женен за поста си, аз два пъти напусках премиерския, така че и кметът ще си почине", допълни той.

Мост не искат румънците. Натискаме ги, те заявяват, че много искат мост, непрекъснато транспортните министри говорят, но не съм оптимист. Това заяви министър-председателят относно идеята за втори "Дунав мост" при града.

Виждате колко инвестиции има в Русе и колко заводи, заяви с гордост Борисов в крайдунавския град.

Държавата ще направи всичко възможно да придобие "Дунарит", увери Караниколов

Държавата ще направи всичко възможно да придобие "Дунарит", увери Караниколов

По думите няма забрана офшорка да го придобие, но е важно кой стои зад нея

Относно инфраструктурните проекти министър-председателят посочи, че предстои да бъде пуснат пътя до Боаза до пресичането с пътя Русе - Велико Търново. Търговище - Шумен пък се строял усилено. Премиерът отрече слуховете, че до есента ще се прави първа копка на пътя за Бяла. По негови думи причината била, че нямало проекти.

"Ако всяко правителство беше правило по една магистрала, ако имахме "Тракия", "Марица", "Струма", "Люлин", отдавна да сме направили пътя Русе - Велико Търново. Сега ние правим седем наведнъж", каза Борисов.

Относно темата "Дунарит" Борисов заяви, че гарантира, че ако се стигне до публичен търг, държавата ще направи всичко възможно да купи предприятието.

И отгоре ще дадем на търга, но заводът ще бъде 100% държавен, увери той.

Относно свалянето на Силвия Великова от БНР Борисов заяви, че щом е разбрал, й се е обадил лично. Въпреки че не познавал директора на националното радио, Борисов помолил да му предадат, че ако не оправи това "безобразие", той щял да отиде не в Русе, а в парламента с искане да му бъде поискана оставката.

По отношение на подкрепата на БСП за Мая Манолова за предстоящите местни избори Борисов заяви: "Аз като знам Манолова, когато стана омбудсман, какъв натиск имаше от БСП срещу нея, тя как хулеше БСП пред мен, ако са толкова двулични, да им е честито".

"Не казвам че ГЕРБ сме идеални, но ние ще освежим цялата партия. Където са допуснати недъзи, Етичната комисия ги докладва и ние ги отстраняваме", каза още премиерът.

В Русе премиерът откри реновирана по ОП "Региони в растеж" сграда на СУ "Христо Ботев", след което, посети новата сграда на СУ "Панайот Волов" в Бяла.

БСП подкрепи Мая Манолова за кмет на София

БСП подкрепи Мая Манолова за кмет на София

Соцводачът иска сериозен разговор по идеите на левицата за местно управление