"Въпреки нашето запъване за избори, ние виждаме, че те идват". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща със симпатизанти на партията в Шумен, съобщава Нова телевизия. Той отправи критики към управляващите, че не се справят с кризите. По думите му антикризисните мерки залагат капани за следващите години.

По думите на Борисов, в момента проблемите в държавата се задълбочават и отново напомни, че помощта на правителството не отговаря на реално получените пари.

"Всички си подписаха договорите с "Газпром", взимат си евтиния газ и си мълчат, защото не са "такива герои", каза бившия премиер.

Според Борисов призивите за оставка целят да върнат ГЕРБ на власт. Той обаче изтъкна, че такова нещо би го превърнало в заложник.

"От едната страна е Кирил Петков, който казва, че подкрепят бизнеса с 4,1 милиарда, от другата страна е отговорът на министъра на енергетиката, че е 1,1 милиарда. 3 милиарда лъжа и това за вас не е новина", каза още Борисов.

Изказване за предсрочните избори направи по-рано днес и финансовият министър Асен Василев. Той заяви, че тазни година няма да има нови избори, но за следващата не се знае.

Борисов: Когато фактите говорят, промяната мълчи

Борисов: Когато фактите говорят, промяната мълчи

Никакви предсрочни избори, докато и последният българин не се разочарова, настоява той