Бойко Рашков, депутат от ПП и бивш вътрешен министър, заяви пред бТВ, че няма да се явява в прокуратурата да дава нови показания по казусът с АМ "Хемус.

Това обяви народният представител след като Софийска градска прокуратура прецени, че Рашков има какво ново да каже по случая, базирано на гостуването му на 20 ноември в предаване на Нова телевизия.

Бях поканен в началото от един прокурор, с който говорехме на общ език, а сега друг прокурор се опитва да се срещне с мен, който дори не познава материалите по делото, тоест ефект от срещата няма да има, заяви Бойко Рашков, като допълни и че няма какво ново да свидетелства. "Изнасям едни и същи факти и данни, които са ми известни. Стоя зад думите си", заяви Рашков. Припомняме, че става въпрос за делото, което се води за източване на средства от строителството на АМ "Хемус" и по което разследване има един обвиняем. По случая Рашков не веднъж е твърдял, че средствата са изтичали към каси и чекмеджета на политически сили, като е визирал ГЕРБ.

Бойко Рашков: Ще продължим разследването на схемите на ГЕРБ с пътните строежи

Бойко Рашков: Ще продължим разследването на схемите на ГЕРБ с пътните строежи

Ако политици продължават да се занимават с криминални престъпления, трябва да има затвор за тях

По думите на бившия вътрешен министър разследването по аферата АМ "Хемус" трябва да приключи съвсем скоро.

На въпрос защо го викат отново, след като вече е говорил с прокурор, депутатът от ПП посочи, че причината за това е, че прокуратурата е политическа собственост. Ръководството на ГЕРБ си избира главните прокурори в България, нищо, че Конституцията казва друго, добави още Рашков, отпращайки към онзи запис от години с реплика към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Бойко Рашков призова прокуратурата да "спрат да правят PR на ГЕРБ" и "да спрат да припяват на ГЕРБ".

Бившият вътрешен министър коментира и мигрантския натиск, засилен в последните месеци, като заяви, че не разбира защо г-н Борисов се хвали, че по време на неговите 12 години като премиер, мигрантски натиск не е имало.

"Това е абсолютна лъжа и тя е много нагла", разгневи се Рашков. Ако е нямало бежански поток, щеше ли да се прави ограда, пита той. Няма държава, която да е външна за ЕС и в същото време през нея да няма мигрантски натиск, допълни Бойко Рашков. За лошото състояние на граничната бразда - оградата и охраната - Бойко Рашков обвини дългогодишното управление на ГЕРБ.

Демерджиев: Границата не е добре обезпечена, оградата се къса всеки ден

Демерджиев: Границата не е добре обезпечена, оградата се къса всеки ден

Ако родителите на убития полицай искали оставката, той щял да я даде