Председателите на БСДП - Йордан Нихризов,  и на ДСБ - Иван Костов,  подписаха споразумение за подкрепа на кандидатите за евродепутати, издигнати от ДСБ, от страна на социалдемократите, съобщи БТА.

Споразумението предвижда местните организации на двете партии да участват съвместно в предизборната кампания и да работят за достойно представяне на изборите. В документа БСДП и ДСБ потвърждават своите намерения за сътрудничество и на следващите избори.

Ние сме две демократични партии, които желаят българската национална кауза да бъде утвърдена в Европа, каза председателят на БСДП Йордан Нихризов. По думите му ДСБ са единствената партия в това състезание, която дава конкретика за задачите и целите на българските депутати в ЕП.

"По тази причина БСДП застава зад тези идеи, зад бъдещото желание за демократично единство, което може да изведе България на нов път извън скандалите, извън състоянието на корупция, което създаде тройната коалиция", заяви Нихризов.

Председателят на БСДП допълни, че днешната крачка е в интерес на България, на демокрацията и на хората, които живеят в страната.

Според на лидера на ДСБ Ива Костов между двете партии отдавна има установено сътрудничество. Той отбеляза, че двете партии са били заедно на изборите през 2005 г. и винаги са гледали на партньорството с изключително желание за развитието му.

Оценяваме високо законите, които изработихме заедно и които бяха приети в предходното Народно събрание, каза Костов. Гордеем се с това сътрудничество, отбеляза лидерът на ДСБ.