Левите искат преразглеждане на санкциите срещу Русия. Според червения депутат Антон Кутев санкциите не били добра основа за комуникация. Те не били ефективни и за отношенията между ЕС и Руската федерация.

Санкциите не са ефективни, смята Антон Кутев. Целта е да заявим политическа воля, обясни той. По мнението му по-голямата част от българите не одобрявали санкциите срещу Русия. Ограничението до руския пазар вреди на предприемачите ни, според БСП. Освен това големите европейски държави се обявяват срещу санкциите срещу Русия. Затова отношенията с федерацията трябвало да се възобновят.

Ние губим икономически от санкциите, подчерта Антон Кутев. Отмяната на санкциите щяла да повлияе положително на българския интерес.

ЕС разшири санкциите срещу Русия

ЕС разшири санкциите срещу Русия

В през март се очаква ЕС да удължи санкциите срещу Русия с още 6 месеца

Лидерът на червените Корнелия Нинова настоя страната ни да има собствена позиция за санкциите срещу Русия. Христо Гаджев от ГЕРБ припомни, че това е политика, подкрепяна от няколко правителства от 2014 г. досега. А санкциите дошли след анексирането на Крим.

Ние страдаме от контрасанкциите на Русия, заяви Пламен Манушев. Освен това Дмитрий Медведев отчел, че санкциите стимулирали руските производители да направят инвестиции и да напреднат.

Вие предлагате да вземем отношение, да направим празен ход, каза и Тома Биков. Ние защитаваме българския национален интерес, подчерта той. По думите му ГЕРБ носели отговорност за държавата с водената от тях политика.

Има нещо нередно с тези санкции, включи се и Таско Ерменков. Нещо със санкциите трябвало да се промени, и то в интерес на икономиката ни.

В крайна сметка мнозинството реши да не преразглежда санкциите срещу Русия.