БСП скри срещата си с полицейските синдикати от медиите. Социалистите се срещнаха в Народното събрание с недоволните синдикати в МВР. Вместо да се оповести тази среща, медиите получиха прессъобщение след нея.

БСП има твърда позиция, че не може да се посяга на социалните и професионални права на служителите на МВР, заявил Атанас Мерджанов по време на срещата със Синдикалния алианс „Сигурност”.

На срещата са присъствали също народните представители Георги Гьоков, Иван Иванов и Красимир Янков, както представителите на ръководството на синдиката Галентин Грозев и Лукан Лазарски.

По време на срещата синдикалистите са представили три свои основни възражения срещу промените в Закона за МВР – намаляването на обезщетенията на служителите на МВР при пенсиониране и на полагаемите дни отпуск, както и прекратяване на служебните правоотношения.

Представителите на БСП заявили своята готовност да подкрепят в зала желанието на синдиката тези промени, заложени в Закона за МВР, да отпаднат.

Двете страни стигнали до общото становище за крещящата липса на воля и желание за реформа в системата от страна на настоящото политическо ръководство на силовото министерство, които водят до демотивация на служителите в него.

Коментирани били и темите, свързани със строежа на оградата по границата с Турция и предстоящата съвместна работа на МВР с българската армия там.