Все повече българи живеят зле, отчитат от БСП.

В редица сектори цари хаос заяви на пресконференция Крум Зарков. Затова социалистите представят на избирателите си своя алтернативна платформа за управление.

БСП завиват към плоския данък

БСП завиват към плоския данък

С най-добрата данъчна система сме в момента, призна Борислав Гуцанов

Нашето желание е да се възроди българският предприемач, обяви от своя страна и Драгомир Стойнев. Целта на червените е да се възроди предприемаческия дух. Запазва се нивото на корпоративния данък 10% и 5% данък дивидент. Няма да се увеличава данъчната тежест за бизнеса.

От БСП смятат да стимулират младите предприемачи със специален фонд с капитал от 150 милиона лева. Всеки млад предприемач до 35 години ще бъде освободен от данък печалба за две години, но ще трябва да покрие определени условия за разкрити работни места и оборот.

Социалистите готвят и данъчни облекчения за работещи семейства.

БСП предлага допълнително облагане за богатите, които получават 10 000 лева месечно. Те ще плащат 20% данък. По изчисления на социалистите това ще са около 7000 души в държавата.

Иначе от БСП заявяват, че смятат да запазят плоския данък. Почти за всички остава данъкът в размер на 10%, обяви Стойнев. Това е един вид прогресивна скала - така той отговори на въпроса дали БСП се отказва от замяната на прогресивното облагане и да се запази плоския данък.

Столетницата готви и коалиционна рамка за изборите, която да бъде утвърдена на предстоящия Пленум.

Константин Проданов няма ентусиазъм за никакви коалиции

Константин Проданов няма ентусиазъм за никакви коалиции

Наследникът на Първанов не вижда партньор нито в БСП, нито в ГЕРБ

Червените са притеснени и от заплахата на гръцките фермери да блокират границата. Правителството, според Зарков, трябвало веднага да реагира, за да не се окажем в криза, която да ни изненада.