Не е възможна коалиция с БСП във връзка с предстоящите избори. Това заяви Константин Проданов на първата си пресконференция след конгреса на АБВ, на който бе избран за председател на партията.

Не е възможна коалиция и с ГЕРБ преди и след изборите, е мнението на Проданов, който още веднага след избирането си оцени като неправилно решението на предишното ръководство да участва в управлението в кабинета Борисов 2. Грешката се състои в това, че преди да се е избистрила АБВ, е направила крачка към властта.

АБВ ще си говорят с Татяна Дончева

АБВ ще си говорят с Татяна Дончева

Константин Проданов е получил мандат от Изпълнителното бюро

Всички парламентарно представени сили в момента и тези, които се очаква да влязат, не ме ентусиазират като коалиционен партньор, каза Проданов. Не виждам никакъв проблем в това АБВ да е в ролята на парламентарна опозиция, посочи той. Освен това, по думите му, в момента се подготвя общественото мнение за голяма коалиция между ГЕРБ и БСП.

Във връзка с встъпването в длъжност на новоизбрания президент Румен Радев Проданов пожела на следващия държавен глава да бъде по-успешен от предшественика му. Според него Радев незабавно трябва да насрочи дата за предсрочните избори и да назначи неутрално служебно правителство.

В АБВ избраха четирима нови зам.-председатели

В АБВ избраха четирима нови зам.-председатели

Увеличават изпълнителното бюро на партията

В отговор на въпрос Константин Проданов каза, че не му е известно да са водени разговори с Михо Михов да приеме поста на служебен министър на отбраната.

Новият председател на АБВ изрази надежда в максимално ускорен порядък да бъде номиниран следващият български еврокомисар. Според него ще е добре още служебното правителство да го номинира, защото е изгубено достатъчно време. Моментът за активна дипломация, за да запазим ресора на Кристалина Георгиева, вече сме го изпуснали, посочи той.

На пресконференцията бяха представени ресорите на четиримата заместник-председатели на АБВ. Трендафил Величков поема медийната политика, Марин Киров - организационната дейност, Мариана Тодорова - идейното развитие и парламентарната дейност, а Христо Михайлов - коалиционната политика и изборните въпроси.