Политическа партия АБВ предвижда да проведе консултации с партия "Движение 21" за евентуални коалиционни взаимоотношения за предстоящите предсрочни парламентарни избори.

Това става ясно от прессъобщение от партията, която от началото на тази седмица е с нов председател - Константин Проданов.

"В резултат на получения по-рано днес мандат от Изпълнителното бюро на ПП АБВ за водене на разговори по отношение на бъдещи коалиционни взаимоотношения в левия политически спектър, председателят на партията г-н Константин Проданов проведе разговор с председателя на партия "Движение 21" г-жа Татяна Дончева", се посочва в прессъобщението.

Постигната е договореност за провеждане на консултации във връзка с предстоящите предсрочни парламентарни избори.

Припомняме, малко по-рано днес самият Проданов на брифинг в централата на партията изказа мнението си, че не вижда перспектива за партньорство с нито една партия, която е член на настоящия парламент. Така той директно отхвърли възможността АБВ да влезе в коалиция с БСП. От друга страна наследникът на Георги Първанов определи за втори път от избирането си насам решението за участие в кабинета Борисов 2 като грешка, с което от друга страна отхвърли и партньорство с ГЕРБ.