Парламентарната група на "БСП за България" видя усилие сегашното статукво и коалицията ПП/ДБ, ГЕРБ/СДС и ДПС да се окопае във властта през Конституцията. В студиото на БиТиВи заместник-председателят на 49-то Народно събрание и депутат от БСП Кристиан Вигенин определи предложените промени в Конституцията от ПП/ДБ като народната поговорка - Напънала се планината и родила мишка. Идеята да се промени националният празник на България е абсурдна, посочи Вигенин.

Той изтъкна, че с промените в Конституцията се премахва ролята на главния прокурор. Вигенин видя опит и за посегателство и овладяване на местната власт чрез ограничаване кметските мандати до два.

Относно украинския сайт "Миротворец", в който попадат политици, общественици, журналисти и учени, Вигенин увери, че не се страхува за живота си. Вчера в сайта е попаднал и Костадин Костадинов, който е представен по-доста хумористичен начин. Въпросът обаче е сериозен затова, че се засягат правата на хиляди граждани, не само български, но и украински, посочи той, който е убеден, че е изключено украинското правителство да не може да предприеме действия срещу сайта, ако иска. Вигенин очаква българската държава да защити българите, попаднали в "Миротворец".

Той настоява така, както е поет ангажимент правителството и службите да си свършат работата и да дадат гаранции. Вигенин очаква българските граждани, попаднали в украинския сайт да бъдат извадени оттам. Той смята още, че украинският сайт има своите покровители и в България.

По отношение на военната помощ за Украйна с БТР-ите, Вигенин заяви, че той и още 80% от българските граждани не искат България да предоставя военна помощ на украинската държава. Дали с тези 100 БТР-и, които изпращаме ще спрем бомбардировките над Одеса?, запита той и добави, че България трябва да настоява за мир, а не за ескалация на войната. Изявленията на руския депутат Пьотр Толстой не помагат на Русия да подобри имиджа си, посочи още Кристиан Вигенин.

БСП винаги е имала национална позиция, а не да се опитват да ни вкарват в позициите на другите агитки апропо партии.

БСП свири фалстарт на конституционните промени

БСП свири фалстарт на конституционните промени

Нинова: Родоотстъпничество и опит за насъскване на едни българи срещу други българи