БСП са притеснени от развиващата се дипломатическа криза. Кристиян Вигенин дори оприличи ситуацията с Русия на дипломатическата война, която му напомняла на студената война.

Червените са неудовлетворени от непоследователната позиция на българската позиция. Към момента имало разнопосочни сигнали. Това най-малкото създава рискове за страната, смята социалистът.

Политолози отчитат начало на Студена война

Политолози отчитат начало на Студена война

Решението на Борисов да привика българския посланик в Русия е добро, хем солидаризираме, хем не гоним дипломати

Вигенин иска премиерът Бойко Борисов да дойде в Народното събрание и да обясни за ситуацията Русия - ЕС. Няма по-голям ангажимент в момента от сугурността на страната, категоричен бе социалистът.

Иначе левицата иска доказателства, че Руската федерация е замесена в случая "Скрипал".

Повече от 20 държави предприеха действия срещу Русия заради случая "Скрипал". Сред тях са 17 държави членки на ЕС, след като и Белгия обяви, че гони един руски дипломат.

Великобритания обвинява Москва, че стои зад отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в английския град Солсбъри на 4 март. Според Лондон Русия е използвала химически агент новичок. Обединеното кралство вече експулсира 23-ма руски дипломати.

Борисов за "Скрипал": Тези случаи не са това, което изглежда

Борисов за "Скрипал": Тези случаи не са това, което изглежда

Може да загинат хиляди, ако не се заловят виновните

Москва категорично отрича обвиненията и предприе реципрочни действия спрямо Великобритания.

От страна на България мерки не са предприети до този момент. Вчера премиерът Борисов разпореди на посланика ни в Русия да се прибере в София за консултации с правителството. Преди това премиерът заяви, че има нужда от по-сериозни доказателства за участието на Русия в покушението.