ДПС не може да се управлява еднолично. Това заяви пред медиите в Партийния дом председателят на ДПС Джевдет Чакъров по повод трусовете в партията.

Това е първият път, в който той излиза за коментар пред медиите, откакто стана председател заедно с Делян Пеевски.

В този първи коментар пред журналисти Чакъров призна, че в парламентарната група има напрежение и изрази тревогата си от случващото се в ДПС.

Чакъров каза, че непослушалите Пеевски за подкрепа на кабинета на ГЕРБ се съобразили с мнението на почетния председател Ахмед Доган. По мнението на Чакъров Росен Желязков е прекрасна кандидатура за премиер. Не било нормално да се дава подкрепа за кабинета без никакъв преговорен процес, по думите му, в който да се види има ли съвпадение на програмите на двете партии.

"Бултюрк": Доган вече го няма. Периодът му приключи!

"Бултюрк": Доган вече го няма. Периодът му приключи!

Доган помислил Пеевски за кукла като Касим Дал, Местан и Карадайъ

Страната е в критична ситуация, отчете още Джевдет Чакъров. Колективните органи в ДПС трябва да работят, смята председателят на ДПС. Той изрази надежда да няма разцепление в групата. Трябва да надделее разумът, единството и силата, убеден е Джевдет Чакъров. Трябва да се променят принципите на управление в партията, заяви още той.

Иначе отговори на критиките на Пеевски, че в групата на ДПС има само 30 евроатлантици. В ДПС всички са евроатлантици, категоричен бе Джевдет Чакъров. Господин Доган е начертае този път от самото начало, всички ще отстояваме този път, изтъкна още той.

Джейхан Ибрямов бе лаконичен пред медиите в парламента: "ДПС има един почетен председател и той се казва Ахмед Доган." Съобразих се с волята на почетния председател, сподели депутатът, който падна поредна жертва на председателя Делян Пеевски.

Припомняме, вчера Джейхан Ибрямов и още 14 депутати от ДПС гласуваха "против" проектокабинета на Росен Желязков, каквато беше препоръката на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Тази препоръка спази и председателят на Движението Джевдет Чакъров.

Точно обратна беше линията на председателя на Движението Делян Пеевски, който настоя правителството да бъде подкрепено, а след гласуването в кратък коментар намекна и за наказания на депутатите. "Видяхме, че ДПС има 30 евроатлантически депутати и те ще бъдат депутати."

Преброяване в ДПС
Обновена

Преброяване в ДПС

Депутатът от ДПС Джейхан Ибрямов уточни, че е гласувал против