"Дали Сергей Станишев ще бъде в листата на БСП за предстоящите евроизбори, ще се реши на Националния съвет на партията през първата половина на април". Кратък беше коментарът на лидера на БСП Корнелия Нинова днес, ден след като Елена Йончева беше избрана за водач на листата на социалистите.

На въпрос как ще отговори на критиките на Михаил Михов за избора на водач на листата на социалистите, Нинова подчерта, че може да отговори по два начина - технически, тъй като, ако някой има съмнения и жалби, имало контролни органи на партията, а не да се развяват по телевизията.

Михаил Миков обвини Нинова в болшевизация на партията
Обновена

Михаил Миков обвини Нинова в болшевизация на партията

Лидерът на БСП иска да отстрани лидера на ПЕС от партията, убеден Миков

Вторият начин, по който тя отговаря е, че "ако си търсиш оправдания за една загуба, може да я намериш с много обяснения.
Фактът е, че Националният съвет избрал Елена Йончева за водач на евролистата, отсече Нинова.

С отговора си лидерът на БСП потвърди и намека на бившия соцводач Михаил Миков, че лидерът на ПЕС и също бивш лидер на БСП, а и бивш премиер, Сергей Станишев може и изобщо да не присъства в листите на столетницата.

Станишев готов за всички развития за евровота
Обновена

Станишев готов за всички развития за евровота

Пожела успех на Йончева

Брифингът в централата на партията бе след среща на представители на ръководството на НС на БСП и ПГ на "БСП за България" с ръководството на Българска земеделска партия, която е подкрепила инициативата на БСП за фронт за честни и свободни избори.

"Има съвпадения в позициите ни и в съмненията за, фалшификация в подмяна на вота, както и решимост да противодействаме, за да гарантираме на гражданите свободен, честен и почетен изборен процес", заяви лидерът на БСП след срещата със земеделската партия.

Освен това на срещата е обсъдена и темата за това как социалистите да защитят правата на малките, средни и дребни производители и в Европейския парламент, информира Пейчо Касъров от Българска земеделска партия.