Противоречивите обяснения на изпълнителната власт будят все повече въпроси за действителните причини за оставката на д-р Данчо Пенчев.

Това заявяват в позиция до медиите от прессекретариата на държавния глава като отговор на коментара на премиера Борисов за оставката на началника на РЗИ-София. 

Достоверността на твърденията на министър-председателя, не само по тази тема, са под въпрос, пише в позицията. 

Единствено д-р Данчо Пенчев можел да внесе яснота за причините, които са го накарали да подаде оставка. 

Директорът на столичната РЗИ хвърли оставка

Директорът на столичната РЗИ хвърли оставка

След разговор със здравния министър

Припомняме, че по-рано днес във видео във "фейсбук" премиерът Бойко Борисов заяви, че законите са еднакви за всички, но с изключения - президентът Радев.

По отношение на карантината на Радев, премиерът подчерта, че това е причината за раздялата с шефа на столичната РЗИ. "Не можеш да делиш хората", изтъкна Борисов. 

Борисов: Законите са еднакви за всички, но с изключения - президентът Радев

Борисов: Законите са еднакви за всички, но с изключения - президентът Радев

Бюджет 2021 бил следизборен бюджет, за да могат хората да живеят и работят в България

Припомняме, че карантината и на премиера Борисов, и на президента Румен Радев бе свалена предсрочно след дадени отрицателни тестове за коронавирус заради контакт с доказано заразен. След това обаче премиерът даде положителна проба, а и прояви симптоми за инфекцията и в момента се намира по карантина и на домашно лечение.

Държавният глава не е под карантина и вчера присъства на етап от учение на българската армия в село Корен.

Размяната на реплики по повод карантината на длъжностните лица започна покрай предсрочното връщане на президента Радев от Естония, за което той обвини властта в активно мероприятие. От своя страна Борисов поиска проверка на ДАН и ДАР по случая, резултатите обаче не са ясни. 

Главният здравен инспектор Ангел Кунчев пък анонсира, че може да се направят промени в заповедта за карантината за определени длъжностни лица, на което обаче здравният министър Костадин Ангелов бе категоричен, че изключения няма да се правят.