Съдебната система си има процедури, които трябва да се извървят. Не всеки въпрос е към политиците. Това заяви в студиото на Нова телевизия зам.-председателят на ГЕРБ и депутат Даниел Митов, опитвайки се да отклони въпроса за скандала в съдебната система у нас.

Да, съставът на ВСС трябва да се обнови, но отново според закона, а това зависи от живота на парламента и усилията за съставяне на правителство.

С 69 народни представители не всичко зависи от нас и очакваме "да дойдат в съзнание" и другите политически сили да разберат, че ходенето от избори на избори няма да доведе до нищо.

Ако Бойко Борисов е обект на шантаж, то това просто е нередно, посочи Митов на въпрос за репликата на главния прокурор за "лицето Бойко Методиев Борисов". Митов изрази и недоумение от това, че всички търсят отговор на всички въпроси от лидера им. Това - за вездесъщността на Бойко Борисов - е митология, която е създавана от нашите противници. Митология е и за влиянието върху съдебната система.

Митов припомни и обещанието, "давано вече месеци поред", ГЕРБ да подкрепят съдебната реформа. Даниел Митов увери, че заявките и действията на ГЕРБ са изцяло насочени към това да се елиминира всякакво политическо влияние в съдебната система и изказа, своето недоумение, че други политически сили отказват да повярват в техните искрени намерения. 

Иван Гешев скъса оставката си и изхвърли боклука

Иван Гешев скъса оставката си и изхвърли боклука

"Мен не ме е страх" и "историята помни смелите"

Коментар на политическата обстановка в страната направи и председателя на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова в ефира на БиТиВИ.

По думите й Мария Габриел си дава сметка, че носи огромна отговорност. Ако не се реализира първия мандат, реализацията на втория и третия изглежда безнадеждна и отиваме на шести избори.

Очаквам от ПП/ДБ да си осъществят желанието за предсрочни избори. За тях това е цел номер едно. Да одобряваш кандидата за премиер на първата сила, да имаш обща законодателна програма, обща управленска програма, да водиш преговори и да захвърлиш всичко това, защото Мария Габриел не познавала проблемите на България е несериозно, посочи тя.

Според нея БСП са прекратили преговорите за съставяне на кабинет без липса на аргументи. В последния час след срещата с Нинова явно нещо се промени, смята Атанасова.

Тя посочи, че Мария Габриел е представила приоритетите си пред парламентарната група и е получи подкрепа за тях, включително по темата за отстраняването на Иван Гешев. Аз бях жената, на която Гешев се обади, за да ме попита дали правилно е разбрал думите на Мария Габриел, поясни Атанасова.

Гешев не "страхува" Борисов

Гешев не "страхува" Борисов

ГЕРБ не се отказват да търсят сечение за сглобка на кабинет