Председателят на ДАНС Димитър Георгиев ще докладва пред вътрешната парламентарна комисия за скандала с молитвения дом в столичния квартал „Люлин”.
Той ще се яви пред народните избраници на заседанието на комисията следващата седмица, когато темата ще бъде разисквана.

ДАНС да се заеме с молитвения дом в Люлин, иска депутат

ДАНС да се заеме с молитвения дом в Люлин, иска депутат

Дали там проповядва лице, изгонено от България за настроения срещу държавата?

Първи за изслушването му настояха реформаторите, скандализирани и притеснени от изнесената от медиите информация за молитвения дом в „Люлин”, за който се появиха и данни, че е свързан с ислямистки организации.

Ежедневно расте броят на мюсюлманите в София, обяви мюфтийството

Ежедневно расте броят на мюсюлманите в София, обяви мюфтийството

С това твърдение главно мюфтийство мотивира искането си за увеличаване на джамиите

News.bg научи, че Димитър Георгиев е имал готовност да докладва за ситуацията още тази седмица, но вътрешната парламентарна комисия не може да го изслуша, тъй като провежда изнесено заседание.

Шефът на родното ФБР е уверил депутатите, че много експедитивно агентите на ДАНС са се заели със случая.

Според сигнали на граждани това е незаконен молитвен дом, без никакви отличителни знаци, кой фигурира в кв. Люлин като склад за обувки.

Без да искаме да засегнем българските мюсюлмани, сме силно разтревожени, че фондации и фирми, финансирани от чужбина, изкупуват имоти и строят джамии и училища, без да има никаква яснота или контрол върху проповядването в тях, се казва в тяхно писмо до медиите.

В сградата, която официално се води търговски обект за обувки, всеки петък се провежда молитва, на която идват депутати и дипломати от различни държави. Всеки петък в помещението събират над 300 души, въпреки постоянните сигнали на живущите в района.

Жители на квартала организират своеобразен протест този петък, когато ще се съберат на паркинга на "Кауфланд", за да изразят безпокойството си от проповядването в този фиктивен склад.