Имаме вот на недоверие за намерения. Това коментира председателят на здравната комисия в парламента Даниела Дариткова за идеята на левицата да атакува властта в сектор Здравеопазване.

БСП внася вот на недоверие за здравеопазването

БСП внася вот на недоверие за здравеопазването

Решението бе взето на днешния пленум

Тя припомни, че парламентът е задължил министъра на здравеопазването да предложи концепция за усъвършенстване на здравния модел.

Според Дариткова с вота опозицията търси начин да се заяви. Следващата седмица темата ще се обсъди в ресорната комисия в парламента. Дебатът е важен и трябва да се състои, отчете Дариткова.

Червените не иска дебат за усъвършенстване на здравния модел, а искат да дебатират за вота на недоверие. Тепърва предстоят много дискусии, обясни народният избраник Дариткова и подчерта, че все още не е избран модел, който да се реализира.

Сидеров тълкува вота на БСП като вътрешна работа

Сидеров тълкува вота на БСП като вътрешна работа

Според него темата за вота е неподходяща

Българските граждани не трябва да се плашат. Сегашният модел на здравната система не позволява секторът да се развива. Търсим решения за финансово стабилизиране на системата и това ще доведе до по-качествена медицинска грижа, убедена е тя.

Шефката на здравната комисия се надява на подкрепа за здравния министър. Само 6% от българските граждани подкрепят вдигане на здравната вноска, но болшинството иска реформа.

Едва 6% от българите готови да плащат и за здравна застраховка

Едва 6% от българите готови да плащат и за здравна застраховка

По-малко от 20% от българите одобряват настоящия модел

В момента системата е финансово стабилна. Няма драматични проблеми в здравеопазването, каза тя.

Дариткова не вярва вотът на левицата да успее. Иначе червените дестабилизират обществото, смята председателят на здравната комисия в парламента.