Новият председател на парламентарната група на ГЕРБ в НС Даниела Дариткова похвали управлението на партията, която вдигнала България от тежка криза.

Според нея управлението отстоявало националните интереси. Важно е да имаме силен отбор, а в него е важна подкрепата на СДС. Според Дариткова е важна и ролята на силния капитан Бойко Борисов.

Александър Йорданов от СДС използва култовата си реплика "Днес е един хубав ден за българската демокрация".

Истинската политика е изкуство на привличането, разширяването и обогатяването на една кауза в името на националните интереси по думите му, а тази истина е била осъзната първо от лидерите на двете партии ГЕРБ и СДС.

Борисов дава две места на СДС в евролистата
Обновена

Борисов дава две места на СДС в евролистата

Няма да има загуба на десни гласове, предстои разговор и с ДБГ

"Желая да помогна на общата ни кауза и да изпитам отново радостта от победата над българската социалистическа партия", каза още Йорданов.

Той попита и случайно ли е, че много често Корнелия Нинова се кипри на кон, но наш дълг е да направим така, че да не допуснем БСП да яхне България.

Трябва да продължим постигнатото по време на европейската титла и да бъдем държава за пример в нашия регион, заключи Йорданов.

Препотвърждаване на доверието е измерението на политическите избори. Това каза по време на конференция на ГЕРБ финансовият министър Владислав Горанов. С 65% е нараснала минималната работна заплата от последните европейски избори, а БВП с 40%.

Юли месец очакваме покана за чакалнята на еврозоната

Юли месец очакваме покана за чакалнята на еврозоната

Дотогава да сме изградили прекрасна среда за инвеститорите, иска Борисов

Страховете за бъдещето на малките държави са свързани с глобализацията и огромното противопоставяне на великите сили.

Естественият път на българската икономика е колко повече да се интегрираме в европейските структури според Горанов.

Интеграцията към европейската финансова система и въвеждането на еврото ще намали рисковете пред българската икономика, а в това ще се убеди всеки стопански субект, убеден е министърът.

За съжаление и други партии от България ще намерят място в следващия ЕП поради така устроената системата, коментира той и изрази убеждението, че ГЕРБ ще излезе от кафявата хватка, в която се опитват да държат партията.

Цветанов обяви, че ГЕРБ не е злобна и агресивна партия като опонентите

Цветанов обяви, че ГЕРБ не е злобна и агресивна партия като опонентите

Партията е загърбила егото си и е дала възможност за преговори със СДС

Вицепремиерът Томислав Дончев изрази мнение, че ГЕРБ не са политически алчници. "Непрекъснато опитваме да бъдем добри", допълни той.

Много е удобно да се говори за разделение, каза още Дончев и вметна, че други партии говорейки за разделение в ГЕРБ приписват собствените си проблеми.

Тук има различни, но не и разделени, посочи Дончев. Победата е почти най-важната според него. Целта ѝ е да бъде триумф на ценности и идеи на лидери и експерти.

Не забравяйте, че след 26-и следва 27-и, призова Дончев колегите си от партията.

Дончев отново поиска смяна на икономическия модел
Обновена

Дончев отново поиска смяна на икономическия модел

Много бизнеси може да фалират, защото няма да са конкурентоспособни