Държавата ще гласува "против" увеличението на цената на водата. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова пред Нова телевизия.

Тя обясни, че КЕВР има законово право да предлага и приема решения за промени в цените, но такива не са задължителни.

Аврамова бе категорична, че няма регламентирано изтичане на вода към промишлени предприятия в Перника МРРБ ще заплати подмяната на разваления кран, през който изтичала вода. 

Относно заключението на прокурор Красимира Минчева, че тя и министърът на околната среда и водите Нено Димов трябва да поемат отговорността за водната криза в Перник, Аврамова увери, че прокуратурата ще получи пълна подкрепа по разследването си, получавайки пълна информация от регионалното министерство и ВиК дружеството.

Цената на водата според качеството, настоява омбудсманът

Цената на водата според качеството, настоява омбудсманът

Ковачева иска водата в Перник да не поскъпва

"Ако бъде установена вина, аз мога да нося отговорност. Ако Борисов поиска моята оставка, аз мога да я подам", заяви тя.

Аврамова посочи, че тарифите за тол таксите, които са дебатирани с превозваческия бранш, са били два пъти по-високи от приетите от Министерския съвет вчера.

Тя обясни, че първоначалните тарифи, които са били предложени за превозни средства над 12 тона и над три оси, са били от 45 стотинки на км за Евро 6 до 90 стотинки за Евро 1.

По нейни думи именно това бил разумният компромис.

3% по-скъпа вода в Перник въпреки водния режим

3% по-скъпа вода в Перник въпреки водния режим

КЕВР предвижда до 9% поскъпване на някои места в страната