За да се състави едно управление, не просто едни хора стават министри. Ние сме гарантът за това, че ще има управление, което може да модернизира страната си, каза съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов в студиото на БНТ.

Той посочи, че такива са правилата на политическия спор, че Кирил Петков и Асен Василев не станали част от "Демократична България" и се превърнали в техен опонент (бъдещ коалиционен партньор). ДБ са готови да подкрепят всеки, който покаже визия и професионализъм, но искат ясно политическо коалиционно споразумение.

ДБ не са затваряли врати, нито са горили мостове и към ИТН, но и чакат да видят програмата и визията на "Продължаваме промяната". Предварителните кандидатури естествено, че ще ги коментираме. ДБ няма да участва в непрозрачен процес на взимане на решения в стил Бойко Борисов, който връзва магарета. Това заяви в студиото на БНТ единият съпредседател на ДБ Христо Иванов.

Елисавета Белобрадова води листата на ДБ в 25-ти МИР в София

Елисавета Белобрадова води листата на ДБ в 25-ти МИР в София

Христо Иванов е водач на листата във Велико Търново и в Пловдив

В студиото на Нова телевизия неговият съратник Атанас Атанасов също коментира ситуацията на обявен диалог с "Продължаваме промяната". По думите на Атанасов за такъв диалог те са чували само от медиите, но официално телефонно обаждане или покана до този момент не е имало. В ДБ държат да видят политическата програма на партията на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев.

Въпросът, по думите на Атанасов, не е дори само във фигурата на бъдещ премиер, а важни са и финансовият министър и вътрешният министър. В ДБ не приемат да се предлагат възможности през медиите, а е нужен сериозен политически разговор по правилата и коалиционно споразумение.

Христо Иванов хвърли ръкавицата на Делян Пеевски

От "Демократична България" няма да приемат позиционирането на Делян Пеевски отново в българската политика, закани се Христо Иванов. Това е човек, който има огромно влияние в компромати, което държи не само в ДПС, но в медиите, бизнеса, а и сред магистратите. "Ако аз се притеснявах от него, щях да бягам колкото се може по-далеч, но го подканвам да излезе и да говори на дебат. Ако искате гарант, че ДПС и ГЕРБ няма да има достъп до управлението, гласувайте за "Демократична България", призова Иванов.

Христо Иванов се изправя срещу Делян Пеевски в Търново

Христо Иванов се изправя срещу Делян Пеевски в Търново

Той лично регистрира листата в Районната избирателна комисия

Нашите листи показват, че имаме отбор, доволен е Христо Иванов.

За всяка политика и сектор ДБ има много амбициозни послания за реформи. Ние за това поставихме на масата за формулираме цел, обясни Иванов и добави, че България трябва да си постави за цел от 5 до 7 години да стане най-доброто място за живеене на Балканите. Нашите предложения и програма е насочени към един хоризонт, който изисква голям скок от България. Нищо от това няма да се случи, ако не сменим модела на управление, посочи той.

ДБ е най-активният застъпник на въвеждането на всички форми на дигитална комуникация.

"Смяната на модела започва от съдебната реформа, но не се изчерпва с нея. Как да не е в центъра съдебната реформа, като България отново беше осъдена в Страсбург заради думи на главния прокурор", категоричен бе Христо Иванов.

ДБ и официално видя в Лозан Панов своя автентичен кандидат

ДБ и официално видя в Лозан Панов своя автентичен кандидат

Очакват последователна политика по разграждане на корупционния модел

За двойното гражданство на бившия служебен икономически министър Кирил Петков и казуса около вицепремиера на Лозан Панов - Мария Касимова, че не е пребивавала в България, Христо Иванов се надява Конституционния съд бързо да се произнесе по случая и всичко това да не се повлияе върху изборите.

Нашата подкрепа е политическа и тя е дадена за Лозан Панов, който си е избрал Мария Касимова за вицепрезидент. Тя е много симпатична, симпатизирам ѝ и не виждам политически аргументи да се противопоставяме на това, коментира Христо Иванов.