Всички реформи в България са спрени. ГЕРБ не са реформаторска партия, но ситуацията около българското европредседателство започва да става все по-притеснителна. Виждаме министрите заключени в кабинетите си, а хората - на улицата. Очевидно единственият начин за справяне с проблемите са протестите. Това заяви в Бургас Димитър Танев, член на Изпълнителния съвет на "Движение България на гражданите".

По думите му енергийното министерство е дезертирало от отговорността си към бизнеса и хората и не контролира борсата за електроенергия.

Работодателите сезираха КЗК за цените на тока

Работодателите сезираха КЗК за цените на тока

АЕЦ Козлодуй и ТЕЦ Марица изток 2 ЕАД дават 54% от годишното производство на ток

Припомняме, във вторник при среща на работодателските организации и представители на правителството бе оттеглено искането за оставка на енергийния министър Теменужка Петкова. Представители на работодателските организации заявиха, че няма да бъде проведен и планирания за 28 протест срещу поскъпването на тока за бизнеса.

Пенсионна реформа няма. Беше направено отстъпление от административната реформа и централизираните конкурси, поясни Танев.

Председателят на ДБГ коментира промените в сигурността. Борисов и Цветанов фалираха сектор "Сигурност", от който идват. Положението е докарано до там, че полицията не може да изпълнява основни функции, защото има сериозна липса на кадри. Не само в полицията, но и в ДАНС, и в армията недокомплектът е между 25 и 40%. Убийствата, отвличанията, насилието над деца в последните няколко месеца са симптоми на тази болест - липсата на сигурност, заяви Димитър Делчев, председател на ДБГ.

Шестото тяло от трагедията в Нови Искър открито в кладенец

Шестото тяло от трагедията в Нови Искър открито в кладенец

Продължава да се издирва оръжието

Оттук нататък частните охранители ще вършат работата на полицаите, разтълкува Делчев промените в Закона за частната охранителна дейност. Това е изключително грешна политика, защото влече след себе си много проблеми. Така кметове - феодали, могат спокойно да си наемат някоя охранителна фирма, която да ги пази от хората, от закона, да си изградят лична "армия", заяви председателят на ДБГ.

Работодатели искат президентско вето на Закона за частната охранителна дейност

Работодатели искат президентско вето на Закона за частната охранителна дейност

Новият закон налага свръхрегулация на сектора, в противовес на тенденцията за намаляването на регулаторните режими в България и ЕС

Той запита дали сме свободни - дни преди да отбележим 140-та годишнина от Освобождението, визирайки само няколко скандала в последните месеци - Суджукгейт, Кумгейт. Представете си случаят "Септември" и какво ще бъде, ако същият този кмет разполага с "частна армия", допълни Делчев.

Припомняме, кметът на община Септември Марин Рачев бе отстранен от длъжност. Той е обвинен в данъчно престъпление.

Съдът отстрани от длъжност кмета на Септември

Съдът отстрани от длъжност кмета на Септември

Заедно с Марин Рачев беше отстранен и Станой Милов…

Междувременно стана ясно, че от ДБГ водят разговори за създаване на Реформаторска общност в Бургас. Това съобщи Живко Табаков, общински председател на ДБГ, член на Националния съвет на партията и общински съветник в Бургас.

Премахнаха още 50 незаконни магазина на плаж "Слънчев бряг-север"

Премахнаха още 50 незаконни магазина на плаж "Слънчев бряг-север"

Те не са разрушени в началото на лятото заради започналия туристически сезон

По думите на Табаков в Бургас трябва да се спре практиката фирми, близки до властта, години наред да получават апетитните търговски обекти в общината. Обсъждат се промени в Наредбата за преместваемите обекти.