От "Демократична България" настояха гласеният за вътрешен министър досегашен главен секретар на МВР Младен Маринов да бъде оттеглен заради тежкия провал на властта в сектор "Сигурност" и превръщането на МВР в бухалка срещу свободното слово

Позицията на "Демократична България" е по повод скандалния полицейски арест на двама журналисти край Радомир и отвеждането им с белезници в полицейски участък, докато са провеждали разследване на фирма, която се готви да гори документи, с което да се прикрият корупционни престъпления. 

Полицаи задържаха журналисти и адвокат при журналистическо разследване

Полицаи задържаха журналисти и адвокат при журналистическо разследване

Главният секретар на МВР и той научи от нас за инцидента, обясняват от АЕЖ

От непредставената в парламента формация, в която влизат ДСБ, "Да, България" и Зелените, припомнят, че имат твърда и последователна позиция за оставка на правителството на Бойко Борисов, разпускане на парламента и насрочване на предсрочни парламентарни избори.

Според тях чрез предприемане на различни маневри Борисов се опитва да отложи неизбежното си оттегляне от властта, като пример за това били предлаганите персонални промени в правителството.

"Предлаганите кандидати за министри страдат от всички дефицити на кадровата политика на ГЕРБ. Подбрани са хора без необходимите личностни и професионални качества, доказали готовността си да обслужват политиката на премиера за разпределяне на общите ни пари към корупционните схеми на управляващата олигархия. Прекалената очевидност на този подход, в случая на единия от кандидатите, вече доведе до оттеглянето му", изтъкват от дяснолибералната формация, имайки предвид неуспелия кандидат за министър на транспорта Александър Манолев.

След мъжки разговор Манолев се оттегля

След мъжки разговор Манолев се оттегля

Премиерът ще реши дали да остане зам.-министър на икономиката

В позицията им се подчертава, че "дори на фона на пълния кадрови и политически банкрут на това управление, кандидатурата на настоящия главен секретар на МВР за вътрешен министър, бележи ново ниво на скандалност и неприемливост, защото за него отдавна са налице тежки съмнения за зависимости от организирания криминалитет на прехода".

Според "Демократична България" при лансирането на Маринов не се прави дори минимален опит да се формулира каквато и да било визия за реформа в МВР, а също така в качеството си на досегашен главен секретар Маринов носел основна отговорност за всички професионални провали, които водят до продължаващ спад на доверието на обществото към полицията и закономерно обосновават оставката на досегашния министър Валентин Радев.

Президентът изненадал и БСП с неподписания указ на Маринов

Президентът изненадал и БСП с неподписания указ на Маринов

Левицата не вижда умисъл в поведението му

"Кандидатурата на Маринов е абсолютно емблематична за цялостния модел на управление на сектор "Сигурност" при Бойко Борисов, характеризиращо се с пълзяща криминализация, отказ от реформи и лансиране на напълно непригодни и зависими хора в професионалното и политическо управление на МВР", категорични са от "Демократична България".