Кирил Петков и Асен Василев имат силата да бъдат част от кабинет, в него не трябва да има централна фигура, а експерти, а гръбнакът да е от политически отговорни лица. Това каза пред bTV Николай Денков, кандидат за премиер с втория мандат на "Продължаваме промяната" и "Демократична България".

Относно работа с ДБ той посочи, че ще има декларация, а не коалиционно споразумение, а относно БСП - разговори за гласуването на изборите. "Щом хартиените бюлетини са толкова важни за БСП, може би трябва да останат. Може да се намери решение, което да ги удовлетвори, както и ПП да обясни защо трябва да се промени гласуването", поясни Николай Денков.

Николай Денков стана домакин на разговори за изгорени мостове
Обновена

Николай Денков стана домакин на разговори за изгорени мостове

ГЕРБ и ДПС уважиха поканата на ПП за разговори за кабинет

Той отрече да е "кукла на конци" чрез номинацията му за премиер и отговори дали е работил за ГЕРБ и Румен Радев. Денков имал работа по научни програми и бил поканен от Росен Плевнелиев, договорил е първата програма за наука с ЕК, ролята му била на експерт, а програмата стартирала по време на второто правителство на Бойко Борисов.

"Бил съм външен човек за ГЕРБ, партийният ми ангажимент се появи с "Продължаваме промяната", поясни той.

Относно отношенията му с Румен Радев, той ги определи като "колегиални и институционални". В думите на президента за ПП, че са "шарлатани" Денков не се припознава, а смята, че е емоционална реакция.

Христо Иванов: Остриетата да останат извън властта

Христо Иванов: Остриетата да останат извън властта

Още не е ясно кога ще се състои председателски съвет, както поискаха ПП