Към датите, когато депутатът от ГЕРБ Борис Кърчев е излязъл като съдружник от двете дружества "КТВ" и "Би Би Си Кейбъл", фирмите не са имали никакви задължения към държавата и бюджета. Това заяви на пресконференция Кърчев в отговор на атаката на социалиста Георги Търновалийски, който на 29 март, четвъртък, обвини гербера, че е прехвърлил фирмите си на малоимотното лице Динко Динев от старозагорско село с цел да се измъкне от задълженията си.

Кърчев показа и официални справки от НАП за липсата на задължения на фирмите, към датата на излизането му от тях като съдружник и управител.

ГЕРБ сигнализира прокуратурата за "Дойновгейт" - БСП отговаря с депутатска афера
Обновена

ГЕРБ сигнализира прокуратурата за "Дойновгейт" - БСП отговаря с депутатска афера

Смутен е Антон Тодоров от груби нарушения в Сопот

Герберът определи атаката от ляво като манипулация. Твърденията били изнудване и имали за основна цел да компрометират депутата и ГЕРБ. "Вероятно цялата тази кампания срещу мен и ГЕРБ е свързана и с вътрешните борби в БСП - Казанлък, за избор на председател на структурата им. Нека седнат от БСП и да си гледат проблемите - нито аз, нито ГЕРБ имаме вина за техните неуредици и разправии", заяви на пресконференцията Кърчев, допълвайки, че никога не е принуждавал някой на сила или чрез финансово стимулиране да купува от него каквото и да е било, всичко останало било интерпретации.

Кърчев бе категоричен, че твърденията на Търновалийски са измислени от казанлъшката медия "Пресс ТВ", която от години водила системна атака срещу ГЕРБ в Казанлък и региона и използвала своите журналисти, не за да отразяват обективни и важни за местното население новини, а за да дезинформират и внушават откровени неистини и да печелят симпатии за БСП.

БСП не се страхува за кметовете си

БСП не се страхува за кметовете си

Драгомир Стойнев обвини Тодоров, че води ниския рейтинг на предаването си в парламента

Кърчев описва подробно проблема от неговата гледна точка:
"Проблемът е дело, водено в Арбитражен съд при Българската търговско - промишлена палата, между фирмите СД "Самарски и сие" - собственик на "Пресс ТВ", и "Би Би Си Кейбъл", в която съм бил съдружник, и която е осъдена да заплати неустойка, в размер на 135 000 лв. Тук искам да поставя въпроса до колко морално е частни съдилища, които омбудсманът Мая Манолова преди време критикува много остро, и още повече частен съд, управляван от Златимир Орсов - бивш член на Висшия съвет на БСП, и добър приятел на фамилия Самарски - видно от снимки от страница в социалните мрежи - Орсов на гости на 50-годишния юбилей на Славка Самарска, да е арбитър в дело, в което едната страна е фирма, собственост на Самарски? "Пресс ТВ" печели делото и продава чрез ЧСИ офиса на фирмата "Би Би Си Кейбъл", но явно сумата не удовлетворява ищците и те бурно заливат с помия основно мен, като публична личност, вероятно, за да им доплатя! Подчертавам, че когато излиза решението, аз вече не съм съдружник във фирмата, но пък съм добра мишена за хули и нападки! В същото време, фирмата СД "Самарски и сие" - собственик на "Пресс ТВ" напуска стаите, които помещава срещу символична сума в офиса на "Би Би Си Кейбъл", без да заплати натрупани задължения от наеми в размер на почти 9 000 лв."

34 кмета на БСП и 34 гейта обещават ГЕРБ

34 кмета на БСП и 34 гейта обещават ГЕРБ

Ярост обхваща Антон Тодоров - кметът на БСП в Провадия изхарчил половин милион лева без обществени поръчки

В този контекст Кърчев попита:

1) Същите тези радетели на борбата с измамите биха ли проверили бизнес начинанията и на хора от БСП, а не само от ГЕРБ? Биха ли проверили лицето Пламен Станимиров Караджов - председател на групата общински съветници от "БСП лява България", близък приятел на Васил Самарски, вероятно негов ученик в гешефтите - протеже, както се изразяват журналистите от "Пресс ТВ", дали е бил собственик на капитала и управител на фирма "ПЛАН 09" с ЕИК 200581550 - в момента обявена в несъстоятелност, в периода от 28.01.2009г. до 20.10.2014 г.?

2) Бил ли е Пламен Караджов, посредством тази фирма, наемател съгласно договор за наем с Община Казанлък, на общински обект - заведение за хранене - паметник на културата, с площ 328 кв. м. за сумата от 830лв. с ДДС?

3) Плащал ли е наем Пламен Караджов на Община Казанлък в периода от 01.03.2012г. до 01.04.2014г. - тоест 26 месеца?

4) Има ли задължения общинският съветник и председател на групата общински съветници от БСП - Пламен Караджов към Община Казанлък към момента за над 30 000 лв.?

5) Прехвърлил ли е Пламен Караджов фирмата си ПЛАН 09 на малоимотното лице Йосиф Георгиев Йосифов - собственик на 34 фирми?

6) По същото време Пламен Караджов имал ли е междуфирмени спорове и запори от други фирми и прехвърлял ли е дялове от фирми, за да не плаща на Община Казанлък?

Гамишев аут от парламента

Гамишев аут от парламента

Не иска да се злоупотребява с името на партията му

"Донякъде разбирам атаката срещу мен и ГЕРБ от медията "Пресс ТВ", близка до Васил Самарски - все пак Самарски е и нещатен сътрудник на народния представител от БСП Донка Симеонова в областите "икономика" и "образование". Въпреки че не е в ресора му, все пак, щом има възможност да се ползва от услугите на медията, го прави, с цел да натрупа някакъв дивидент за БСП", категоричен е още Кърчев.