Изслушването на Пламен Моллов в Комисията по превенция и противодействие на корупцията няма да се състои днес. То няма да се състои изобщо явно, тъй като от сайта на Народното събрание се разбира, че Моллов е в болничен до 26 юли. Датата почти съвпада и с края на работната година на парламента, тъй като обичайно август месец е почивен за депутатите.

Припомняме, че в единственото си явяване публично - в студиото на БНТ - след като избухна скандала с записа, в който той предлага подкуп на шефа на БАБХ Христо Даскалов - самият Моллов обеща да се яви пред депутатите веднага щом го поканят. Явно такава покана е отправена, но сега той се оказва в болничен. 

Записът с предлагания подкуп е част от корупционните схеми на ГКПП "Капитан Андреево", за които се излизат разкрития. 

Депутати искат МВР да доведе Пламен Моллов да разкаже за подкупа

Депутати искат МВР да доведе Пламен Моллов да разкаже за подкупа

Пламен Моллов е в отпуск до края на месеца

Припомняме и че Пламен Моллов имаше намерение да бъде сред учредителите на партията на Стефан Янев "Български възход". Поне беше сред публичните лица на представянето на партията, но след изтичането на записа Янев заяви, че Моллов няма да участва. Последва знаково оттегляне и на друг двигател на новата политическа формация - Ралица Симеонова.