Едва ли кабинетът ще падне през следващите месеци. Тази позиция изрази в кулоарите на парламента ген. Михо Митов, депутат от АБВ. Той все още не е решил дали да освободи председателския пост на Комисията по отбрана в Народното събрание.

Аз съм готов за всичко, което се вземе като решение от конгреса на АБВ, докладва Михов.

Самият той не е участвал вчера в разискванията, когато АБВ реши да излезе от управлението, а новината разбрал от колежката си Мариана Тодорова.

АБВ си тръгва от властта

АБВ си тръгва от властта

Решението е на Изпълнителния съвет, който ще предложи на Конгреса

Решението на партията да спре да подкрепя кабинета, по думите на Михов, не било свързано с избора на нов лидер на БСП.

За предстоящите президентски избори и намеренията на АБВ той бе лаконичен. По мнението му всички партии, независимо от номинациите, трябва да работят в кампанията без конфронтация.

Михов изрази позицията, че няма основание да падне кабинетът и едва ли това скоро ще се случи.

ПГ на АБВ ще се съобрази с решението на партийното ръководство. Това стана ясно и от коментара на Кирил Цочев от АБВ. И по неговите думи нямало връзка с решението на партията и избора на нов лидер на столетницата БСП.

Трудно е на първия ден след взимането на това решение да се изразят точно перспективите на АБВ в парламента, затова и декларация парламентарната група нямаше, подчерта Цочев. Партията щяла да е разумна опозиция.

"Интелигентна е парламентарната група на АБВ и не се подава на емоции", коментира народният представител. Все още нямало решение как групата ще гласува за президентското вето.

АБВ излиза в опозиция, но предсрочните избори не са добра опция, убеден Калфин

АБВ излиза в опозиция, но предсрочните избори не са добра опция, убеден Калфин

АБВ ще подкрепя работещи решения

Депутатите на АБВ нямало да напуснат постовете си в комисиите на НС.

На въпрос какво точно от партията са поискали от ГЕРБ и не са получили за подкрепата си, той каза: "Не е за конкретен случай, а за политики. Не е конкретен случай нещо да ни е отказано от ГЕРБ. Това е решение на политическото ръководство на АВБ".