Депутатите подхванаха ветото на държавния глава върху поправката Домусчиев. Не става въпрос за една отделна фирма, каза социалистът Румен Гечев. Щетите от скандалните поправки в Закона за приватизацията щели да нанесат щети от стотици милиони лева на държавата.

Тези шменти-капели, които се опитаха да направят някои колеги, няма да минат, увери червеният депутат. Изобщо тук не става дума за спасяването на редник Раян, става въпрос за спасяването на генерал Борисов, по думите му.

Борисов уверява: Не пазим ни редник Киро, ни редник Райън

Борисов уверява: Не пазим ни редник Киро, ни редник Райън

Иначе нямало да заведат арбитражни дела

Данаил Кирилов от ГЕРБ пък обвини опозицията в неистини. Но пък нямал достатъчно време да ги опровергае. Патриотът Искрен Веселинов с въодушевление слушал дебатите. Емил Димитров-Ревизоро се засегна от обидите към него, че е лобист. Не трябвало да се слагат епитети. Започнаха спорове кой крив кой прав за спорната поправка.

Пешките умират заради офицерите, а царица...царицата е парица, включи се червеният Крум Зарков.

Според Валери Жаблянов герберите били принудени да се завъртят, за да задържат властта. Управлението ви е обречено, смята червеният депутат. Бойко Борисов се уплашил, според него. Ситуацията е сатирична, изтъкна Жаблянов. Българският народ е омерзен от вашето поведение, обърна се към мнозинството той.

Единодушно икономическа комисия подкрепи ветото на Румен Радев

Единодушно икономическа комисия подкрепи ветото на Румен Радев

Чудо на чудесата, определи Гечев спорните поправки

Къде беше вашата партия, когато се гласуваха тези текстове да кажете колко вредни са тези текстовете, попита Юлиан Ангелов от ВМРО. Угодничихте на олигархията, предположи той. Къде беше другарката Нинова?, продължи с въпросите патриотът.

Тома Биков пък намери дебата за интересен. Той предположи, че неформалният лидер на червените бил Румен Радев, защото до ветото му те мълчали.

ГЕРБ се съобразява с ветото на президента

ГЕРБ се съобразява с ветото на президента

Цветанов: По този начин ще покажем ясно каква е политическата воля на ПП ГЕРБ

Припомняме, промените предизвикаха трус в управляващата коалиция, като НФСБ обвини ГЕРБ в налагане на икономическо мнозинство и лобизъм. Тази сутрин държавният глава Румен Радев наложи вето, а малко след това от МС разпространиха и искането на премиера.

Мотив за налагането на вето от страна на държавния глава Румен Радев е, че гласуваните разпоредби не само не защитават обществения интерес, но и го увреждат. Възраженията на държавния глава са срещу § 3 и § 4, които ще доведат до преразглеждане на вече сключени приватизационни договори в ущърб на държавата и обществото, посочиха от прессекретариата.

Нинова вижда в патриотската схватка дъното на парламентаризма

Нинова вижда в патриотската схватка дъното на парламентаризма

Спас Гърневски предполага, че някои червени са прихванали от чумата в странджанско