Във Варна партиите от дясната коалиция - СДС, ДСБ, НДСВ, Земеделски народен съюз и "Радикали" се обявиха за касиране на изборите заради груби нарушения, съобщи радио Варна.
Същата позиция изразиха и от Демократическата партия.

Десните ще предприемат необходимите правни действия, като подадат жалби в Административния съд.

Според тях се е наложило всеобщото мнението, че на 28 октомври не е имало избори, а наддаване.

Между 14 и 15 хиляди гласа за Кирил Йорданов са били добавени след края на изборния ден, съобщи председателят на Демократическата партия в морската столица Варна Красен Железов.
Според него, реалният резултат за кандидата за трети кметски мандат е бил 37-38 процента.

Междувременно от Демократи за силна България съобщиха, че според данните на ОИК гласувалите на тези избори са 138 000, а преброените бюлетини са 130 000.

Като цяло десницата не се представи добре, но от ДСБ са доволни от трите мандата в местния парламент, защото те са реални и спечелени честно.

"Бихме работили за добрите проекти на Варна, без значение коя политическа сила ги представя. Ние също ще инициираме проекти за Варна и ще работим с партии от дясното пространство, ако те ни дадат гаранции", коментира Любомир Роев от ДСБ. 

Данни за най-големи изборни нарушения в морската столица постъпват от районите "Младост", "Аспарухово" и "Владиславово".
Председателят на ДП Красен Железов съобщи за прехвърляне на чували с предварително попълнени бюлетини и оформени протоколи през прозорците на секционни комисии в трите района.