Иска ми се да се случи прецедент. До сега нямаше резултати от временните парламентарни комисии. Смятам, че тази за Мартин Божанов - Нотариуса ще постигне нещо. Това заяви пред БиТиВи бившият разузнавач Димо Гяуров.

Според него системата няма сама да се изчисти отвътре. Не само в прокуратурата има съмнения за зависимости и корупция. Сходно е положението и в съда, подчерта той.

Относно временните парламентарни комисии, Гяуров заяви, че депутатите нямат достъп до оперативна информация. По думите му такава е нужна, за да се установят зависимостите. Нужно е извънредно законодателство в подобна ситуация. Трябва да се даде възможност на комисиите да имат достъп до всякаква информация, отбеляза той.

Гяуров подчерта, че списъкът с магистрати от клуб SS, притежаван от Атанас Атанасов, е с неясен произход. Не може да му се кредитира доверие. Сам по себе си списъкът не може да свърши работа. Трябва да се провери кои хора са посещавали клуба. Притежаването на карта не е доказателство за корупция, добави той.

По думите му един от способите за създаване на зависимости в съдебната система е процедурата по израстване на магистратите. Много неизвестни млади магистрати бяха командировани от провинцията и израстваха бързо в София, като изпълнява поръчки. Трябва да се сложи край на това, категоричен е Гяуров.

Според него акцията на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов в СРП е била проява на излишна показност.

Гяуров засегна и темата за смененото на ЕГН на Нотариуса. Той посочи, че смяната на ЕГН не трябва да изчисти някой от масивите на МВР. Това става с помощ отвътре. Случилото се повдига много въпроси, допълни той.

ГРАО: Нотариуса с ново ЕГН от 1999 г., но името не е сменяно

ГРАО: Нотариуса с ново ЕГН от 1999 г., но името не е сменяно

Още през 1992 г. Мартин Божанов се е оженил и припознал дете с новото ЕГН