По време на срещата му с президента Зеленски българският президент Румен Радев бе слаб, изглеждаше слаб и аргументите му бяха слаби. Toва заяви бившият директор на Националната разузнавателна служба генерал Димо Гяуров пред БиТиВи.

С посещението на Зеленски в България се е върнала там, където е мястото - в семейството на евроатлантическите държави и евроатлантическите хора. Гяуров не знае какво Зеленски е договорил с посещението си у нас по време на срещата си с премиера акад. Николай Денков, с президента Румен Радев и депутатите.

BBC: Зеленски има какво да иска и да получи от България

BBC: Зеленски има какво да иска и да получи от България

Миналата година България се превърна в ключов доставчик на боеприпаси и гориво за Украйна

Той посочи, че Украйна има огромна необходимост от боеприпаси, които ние бихме могли да осигурим. Президентът знае с какво разполагаме, какво можем да предоставим и в какви количества, добави Димо Гяуров.

Според него няма как България да бъде въвлечена във войната с това, че предоставя малко повече военна помощ на Украйна.

България трябва да си даде сметка, че връзките на страната ни с Русия в следващите 5-10-15 и 20 години ще бъдат различни, дори и войната в Украйна да спре утре, изтъкна Димо Гяуров.

Той смята, че проектът АЕЦ "Белене" така или иначе няма да се осъществи. Отдавна приключи възможността да има АЕЦ "Белене", допълни Гяуров, според когото няма как да се преговаря вече за построяването на централата.