Професор Михаил Константинов пророкува, че понеже в момента ДАЕШ („Ислямска държава“) ядяла "страхотен бой" в Ирак и Сирия, 50 хил. главорези всеки момент щели да нахлуят в Турция, турците щели да ги "поотупат" малко, щели да ги закърпят и щели да ги пуснат.

"Считайте, че след месец-два ще се стоварят на нашата граница", предрече шефът на „Информационно обслужване в сутрешния блок на БиТиВи.

Трябва да осъзнаем, че "срещу нас имаме хора от друг биологичен вид. Те са възпитани по съвсем друг начин, с друг вид ценности, ако изобщо може да ги наречем ценности, и са дълбоко идейно мотивирани. Те ни презират, разбирате ли какво значи това? Презират ни, защото ние сме слаби, никакви, те ни убиват, а ние им даваме меченца... Това е все едно да отидете в гората и да ви ухапе вълк – ще му се сърдите ли?... Друг биологичен вид иска друг вид отношение", коментира професорът.

По думите му бежанци нямало, нито мигранти, точният термин бил "престъпници“, посочи Константинов и обясни, че българският закон "предвижда пет години затвор за нелегално преминаване на границата или за опит за минаване през ГКПП с лъжливи основания. Деяние, което се наказва с пет години затвор е престъпление и то не леко. Човек, който извършва средно и тежко престъпление, е престъпник. Тези хора със сигурност са престъпници, след като са минали нелегално границата".

По думите му, всички митинги и шествия „Не на страха“ са емоционално разбираеми, но абсолютно безполезни. "Терорът се бори с антитерор. В момента е така, в дългосрочен план може да има други мерки като образование, но виждате, че всички опити за интеграция на тези хора водят до това, че те се дезинтегрират във вид на бомби“, каза той.

Европейската политика спрямо интеграцията е тотално провалена, смята проф. Константинов.

По думите му „една от най-вредните мантри и модели на поведение е политическата коректност. Това е престъпно скриване на истината, за да си създадеш удобен свят, в който всичко е хубаво, а не такова, каквото е".

Германският канцлер Ангела Меркел "е пътничка, няма какво да се лъжем. Тя има огромна отговорност към европейската цивилизация с непремерените си действия. Виждате, че тя се е скрила в момента, не знае какво да каже, горката".