Почетният председател на ДПС Ахмед Доган не е поканен в комисията "Росенец". Това заяви пред БНР депутатът от ДПС Хамид Хамид.

"Да напомня на председателя на тази комисия (Калоян Янков от "Демократична България" - б.р.), че четирима човека няма как да вземат такова решение. Той след това го е признал, че решението е взето при липса на кворум, т.е. няма такова решение. Евентуално може да бъде направен нов опит, но какво трябва да каже г-н Доган на тази комисия, че не се сещам. Там са всички документи от всички държавни институции. Тази база си има собственици, които могат да бъдат изслушани".

ВАС отхвърли жалбата на "Стрейтлайн" за ивицата на Росенец

ВАС отхвърли жалбата на "Стрейтлайн" за ивицата на Росенец

Решението е окончателно, съобщиха от институцията

Припомняме, на 24 август имаше кратко заседание на временната парламентарна комисия за изясняване на фактите около лятната резиденция на Доган в местността Росенец. Тогава бяха бяха показани скици от промяната на имотите в Росенец през годините и имаше информация, че за следващо заседание е поканен и Ахмед Доган.

След акцията на Христо Иванов и Иво Мирчев на плажа "Росенец" през лятото на 2020 г. освен въпроса за статута и законността на сградите, се повдигна и темата за използването на НСО, както и за обектите, които НСО охранява. Почетният председател на ДПС Ахмед Доган и депутатът Делян Пеевски се отказаха от услугите на НСО. Така обаче и не стана ясно на какво основание те са ги ползвали, както и дали обектите в бургаската местност са в обхвата на компетенциите на службата. Няколко месеца по-късно, макар и с друг повод, последва рокада в ръководството на НСО.

Съдът определи терена край сараите на Доган в Росенец за плаж

Съдът определи терена край сараите на Доган в Росенец за плаж

А плажовете са собственост на всички българи по Конституция

Според Хамид има сатанизиране на ДПС, което не е нещо ново, но подчерта, че това ги прави по-силни.

"Поведението ни няма нужда от корекция, ние сме отворени, заявихме, че ще водим разговори с всички, но никой не ни е потърсил. Всъщност, бяхме потърсени за един разговор при първия мандат на "Има такъв народ", каза Хамид.

"Не ни смущава появяването на нови политически проекти, това е напълно естествен процес. Те ще се появяват не само един или два занапред, така че добре са дошли на политическия терен", каза Хамид по повод непотвърдена информацията за евентуален бъдещ политически проект на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев.

По думите му честото провеждане на избори няма как да не доведе до умора в избирателите.

"Трябва да се обясни откъде идва желанието на избирателите за нови партии, промяна и нов прочит на политиката, както и да се обясни провалът на тези нови партии в парламента", обясни Хамид.