Това си е същата манджа, но претоплена на испански котлон. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев пред БНТ за барселонската афера, в която бе намесено името на премиера.

Периодично в общественото пространство се пускат подобни слухове, по думите му.

В Изборния кодекс пише, че следващите парламентарни избори трябва да са машинни. Самият Дончев е фен на този тип гласуване. Той обаче иска машините да пускат и хартиен носител. Това обаче е по-скъпо. Имаме и плюсове, и минуси, изтъкна вицепремиерът.

Каталуния разследва Бойко Борисов за пране на пари
Обновена

Каталуния разследва Бойко Борисов за пране на пари

За това съобщава испанският вестник "Ел Периодико"

Машинното гласуване не решава всички проблеми, не е панацея, каза Дончев. Не решава проблемът с купения вот, има риск от кибератаки. Решава проблема обаче с невалидните бюлетини. За него няма манипулирани данни за растежа на икономиката, по мнението му. Такава измама в невъзможна, категоричен бе вицепремиерът. НСИ работи с Евростат.

За членството в Еврозоната Томислав Дончев сподели, че имало зловещи митове в сайтовете за фалшиви новини по темата. Затова обществото трябвало да бъде убедени в ползите от влизането в клуба на богатите. България не може да си позволи да бъде в политическата периферия на ЕС, отсече той. Зелената сделка е по-скоро политическа заявка, по мнението му, тепърва предстоят разговорите.

България трябва да направи радикални промени в начина, по който работи икономиката ни, по мнението му. Трябва да правим скъпи неща, отсече Томислав Дончев. Няма как да сме богати, произвеждайки евтини неща, според него. Държавата трябва да подпомага иновациите. За това била нужна агенция за иновации.

Гечев: Борисов манипулира икономическите данни - лазим по дъното на ЕС

Гечев: Борисов манипулира икономическите данни - лазим по дъното на ЕС

Затова премиерът дал заден ход за чакалнята за еврозоната