От ДПС виждат симбиоза между "Продължаваме промяната", главния прокурор Иван Гешев и прокситата на кръга "Капитал". Това обяви лидерът на Движението Мустафа Карадайъ на брифинг в Народното събрание.

Това виждат ДПС вследствие на неотзоваването на институциите по отношение на теми, повдигнати от тях.

БСП към Гешев:  За вас има добри и лоши олигарси!

БСП към Гешев: За вас има добри и лоши олигарси!

Иван Гешев ще бори търпеливо тяхното лукавство

Карадайъ припомни, че от ДПС са сезирали прокуратурата да проверят всеки случаи за всяко издадено двойно гражданство на база инвестиции. Минали вече почти 8 месеца, а срокът за проверка бил 6 месеца - резултат няма. В това време ДПС не са получили информация да е извършвана проверка и какви са резултатите от проверката - нито от ДАНС, нито от прокуратурата. За това от формацията на Мустафа Карадайъ ще настояват да им бъдат предоставени отговори от резултатите дали има извършени проверки по въпросите, които са поставили.

ДПС доволни, че сме изчистили лицето на страната като търговец на гражданство
Обновена

ДПС доволни, че сме изчистили лицето на страната като търговец на гражданство

Проверката щяла да докаже набеждаване на Пеевски по Магнитски

Карадайъ напомни още, че от ДПС сезирали прокуратурата и за проверка на милиционерщината, оглавена от бившия вътрешен министър на ПП Бойко Рашков. Вместо проверка обаче ДПС получили статистика. Прокуратурата не извършва проверки на един кръг в България, недоволен е лидерът на ДПС, според когото в ДАНС не довиждат.

Европарламентът ще разгледа сигнал на ДПС срещу Бойко Рашков

Европарламентът ще разгледа сигнал на ДПС срещу Бойко Рашков

Сигнализирали и за манипулация на кръга "Капитал" в доклад за медийната среда

Какво стана със схемата за златните паспорти, кого се прикрива и кои са участниците в нея, запита от своя страна Хамид Хамид. От ДПС ще настояват да разберат кой кого прикрива, кой на кого е предоставял гражданство за пребиваване и не е ли това лице, което е подарило земите около Божурище на Кирил Петков и компания.

Единодушно депутатите отмениха златните паспорти

Единодушно депутатите отмениха златните паспорти

ДАНС ще проверява на кого са издавани

Йордан Цонев припомни позицията на ДПС относно темата за горивата и нефтените продукти. Геополитическият избор на България изисква страната ни да бъде ясен и предвидим съюзник. Трябва да се движим по дневния ред на партньорите на НАТО и ЕС, настоя Цонев и добави, че битката на ДПС ще е ясна, открита и без компромиси.