Депутатите създадох анкетна комисия, която ще провери корупционните схеми с издаването на български документи. Тя трябва да работи три месеца.

Патриотите поискаха комисията да е на пропорционален принцип и да се състои от 17 души. Предложението мина, а от ОП предложиха за членове Юлиян Ангелов и Красимир Богданов. ДПС излъчиха Йордан Цонев и Хамид Хамид.
БСП предложиха Крум Зарков, Иван Иванов, Пенчо Милков, Тодор Байчев и Таско Ерменков. ГЕРБ излъчиха Мануил Манев, Краен Кръстев, Александър Ненков, Десислава Костадинова, Емилия Милкова, Тома Биков. "Воля" излъчиха Андон Дончев.

За председател бе избран депутатът от ДПС Йордан Цонев.

Припомняме, въпросът за проблеми при издаването на български документи бе поставено от страна на ДПС във връзка с публикации за получили български документи издирвани от Интерпол. По-късно от службите отрекоха информацията

Бидони с документи и 20 000 забавени преписки открили в ДАБЧ

Бидони с документи и 20 000 забавени преписки открили в ДАБЧ

Гешев отрече от президентството да са постъпвали сигнали

Междувременно обаче гръмна скандала с ръководството на Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ), след като спецпрокуратурата и ДАНС влязоха на проверка рано сутринта на 29 октомври. Първоначално бяха арестувани над 20 служители на агенцията, обвинения бяха повдигнати на четирима, включително и на председателя на Агенцията Петър Харалампиев, който е от квотата на Обединените патриоти

Премиерът Бойко Борисов поиска закриване на агенцията, на което се противопостави министъра на отбраната Красимир Каракачанов, според когото дори тази агенция трябва да стане министерство.

Валери Симеонов предупреждавал шефа на ДАБЧ да си отваря очите

Валери Симеонов предупреждавал шефа на ДАБЧ да си отваря очите

Няма намерение да подава оставка