ДПС ще подкрепи актуализацията на бюджета. Това заяви депутатът от ДПС Йордан Цонев на излизане от Народното събрание след председателски съвет.

Парламентът ще заседава на 3 април, стана ясно от думите на Цонев. Първоначално извънредното заседание бе насрочено за днес, но информацията за положителната проба на депутата от ДПС Адемов го отложи. 

Той поясни, че е постигнат консенсус и че утре ще заседават три комисии: бюджетна, правна и комисията по енергетиката.

В събота ще бъде време за предложения. В неделя комисиите ще работят и в понеделник второ четене, допълни Цонев. Дневният ред ще включва актуализацията на бюджета, предложението за удължаване на извънредното положение и Закона за енергетиката.

Той обясни как ще работи парламентът.

"Сутринта ще се регистрираме по-дълго време от 8.00 до 9.00 ч., на групи от по-малко хора. Разискванията ще бъдат само с хората, които вземат участие в разискванията. Гласуванията ще бъдат в определен период от време", каза още Цонев.

Припомняме, на 30 март министерският съвет прие проекта за актуализация на държавния бюджет за 2020-та, който предлага за гласуване на Народното събрание. Предвижда се бюджетен дефицит от 3.5 млрд. лева и емитиране на дълг до 10 млрд. лева.

Правителството предлага бюджетен дефицит от 3.5 млрд. лева и емитиране на дълг до 10 млрд. лева

Правителството предлага бюджетен дефицит от 3.5 млрд. лева и емитиране на дълг до 10 млрд. лева

На извънредно заседание на кабинета одобриха актуализация на бюджета

Във връзка с направените проби на депутатите от ДПС, Йордан Цонев заяви, че с изключение на тази на д-р Хасан Адемов, всички са отрицателни до момент.

Вчера стана ясно, че Хасан Адемов от ДПС е заразен с коронавирус. По тази причина всички народни представители бяха изследвани.

Тази сутрин председателят на оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски обяви, че пробите на двама депутати са съмнителни. Впоследствие се оказа, че те са отрицателни.