Положителна оценка за управлението на Росен Плевнелиев дадоха от ГЕРБ. Позитивно е отношението им и към останалите държавни глави от прехода.

Цветан Цветанов е недоволен, че част от българската политика е това - когато някой реши да не се бори за втори мандат, да се нахвърляме върху него или както той се изрази - „да бъдем като едни диви животни”.

Ние от ГЕРБ оценяваме високо всичко това, което направи президентът Плевнелиев в тежкия политически период, в който имаше едно много тежко противопоставяне, изтъкна Цветанов.

Партията, издигнала го за първи мандат, разбрала за решението му от изявлението му днес. Иначе за ГЕРБ Плевнелиев бил възможният кандидат и партията можела да помисли да го издигне за втори мандат, посочи изненадващо дясната ръка на Борисов.

Цветанов обвини ДСБ, че провалили втория мандат на държавния глава и ги нарече „разрушители на прехода”. Тъмносините не съгласували изявленията си с мнението на действащия президент и го "издигнали", без да отчитат неговото мнение. Това беше нож в гърба на президента, категоричен бе заместник-председателят на ГЕРБ.

За коментара на Караджов, който хвърли името на Ирина Бокова, той остана изненадан.

Ирина Бокова е нашият много достоен политик, който все пак оглавява ЮНЕСКО и българското правителство е издигнало нейната кандидатура за бъдещ шеф на ООН, обясни Цветанов.

Нямало нищо вярно в твърденията на Гроздан Караджов. Никога по никакъв повод името на Ирина Бокова не е спрягано за бъдещ кандидат или за подкрепа от ГЕРБ - не е стояло на дневен ред, не е обсъждано, категоричен бе заместник-председателят на ГЕРБ.

Малко се поуморихме да отговаряме на неверни твърдения, които се пускат в публичното пространство от ДСБ, подчерта той. Това е единственият разрушителен елемент, който го има в дясното пространство, обвини отново Цветанов.

ГЕРБ ще има самостоятелно издигнат кандидат за държавен глава, стана ясно още от думите му.