Кристалина Георгиева определи като спекулации варианта тя да бъде проевропейската кандидатура за поста на Росен Плевнелиев. Пред БНР тя заяви, че засега никой не е поставял въпроса за кандидатурата й за президент.

Припомняме, че в специално изявление днес по обед държавният глава Росен Плевелиев обяви, че няма да се кандидатира за втори мандат. Той изтъкна, че няма да участва в предстоящите президентски избори по лични причини.

Кристалина Георгиева определи като спекулации и възможността да бъде издигната кандидатурата й за генерален секретар на ООН.

Тя подчерта, че задължението й е да си гледа работата. Георгиева е категорична, че отговаря на реално стоящи пред нея въпроси, но не и на хипотетични.

Ако въпросът бъде поставен пред нея, тя щяла да помисли внимателно и да каже какъв е отговорът, както е направила, когато пред нея стоял въпросът дали ще се върне от Световната банка в Европа, за да кандидатства за комисар.

Кристалина Георгиева подчерта още веднъж, че когато има реален, а не хипотетичен въпрос, ще помисли и че даде честен и отговорен отговор.