Ново 20 дойде от реформатора Гроздан Караджов. Той пусна „бомбата” в НС, че ГЕРБ искали да издигнат Ирина Бокова за държавен глава.

Решението на президента какво да прави с политическата си съдба е негово, коментира депутатът. Предлагаме своята подкрепа безусловно и без да сме влизали в пазарлъци с него, обясни той вчерашната пресконференция на част от депутатите от РБ в НС.

За съжаление, очаквам да навлезем в дребни политически пазарлъци за личността на бъдещия кандидат, сподели Караджов.

Искаме да се постави предварително условие към ГЕРБ и Бойко Борисов, че няма Ирина Бокова да бъде такъв кандидат на ГЕРБ”, заяви той, с което смути медиите.

Плевнелиев отказа да се кандидатира за нов мандат
Обновена

Плевнелиев отказа да се кандидатира за нов мандат

Президентът направи изявлението на извънреден брифинг

„Имаме притеснение, че ще се търси друг кандидат, който ще бъде в центъра ляво от страна на ГЕРБ и той да бъде обединителният кандидат”. „В такива договорки на дребно няма да участваме. Имаме информация и се притесняваме”, продължи депутатът.

На въпрос дали РБ са изпълнили поръчка да отстранят Росен Плевнелиев от президентската надпревара с призива си десните да се обединят около него, Гроздан Караджов отговори: „Той казва, че са лични причини. Ако бухалката на ГЕРБ е играла някъде там, това не е наш проблем. Ако някой от ГЕРБ е съобщил, че ние сме причината Плевнелиев да се откаже, то това вече е инсинуация и ГЕРБ е играла неправомерно в този диалог”.

Стана ясно, че информацията, че ГЕРБ искат Ирина Бокова е от заседание на изпълнителния съвет. Не спомена обаче чия е информацията.