Елена Поптодорова бе избрана за вицепрезидент на Асоциацията на Атлантическия договор (АТА) на НАТО.
Тя е получила подкрепата на повече от 2/3 от гласуващите национални поделения, съобщи "24 часа", позовавайки се на Атлантическия клуб в България.

Елена Поптодорова беше избрана за вицепрезидент на Асоциацията на Атлантическия договор (АТА), по време на 63-та Генерална асамблея на организацията в Брюксел.

Поптодорова е подкрепена от повече от 2/3 от гласуващите национални поделения. Тя е дългогодишен дипломат, била е посланик на България в САЩ, говорител на Министерството на външните работи и народен представител в българския парламент.

Сирия е геополитически Чернобил според Елена Поптодорова

Сирия е геополитически Чернобил според Елена Поптодорова

Тръмп се гордее със своята импулсовност, наричайки я гъвкавост

Елена Поптодорова е директор в Атлантическия клуб - България. Асоциацията на Атлантическия договор е създадена през 1954 г. като мозъчен тръст на НАТО. В нея членуват 37 национални клуба. С участието на дипломати, военни, представители на отбранителната индустрия и на академичните и научни среди, АТА участва в разработването на трансатлантическа политика в областта на сигурността и отбраната.

През 1996 г. българският Атлантически клуб стана първият член на АТА от държава извън НАТО, а Соломон Паси беше първият президент, избран държава, която не е член на НАТО.

През 1997 г. България беше първата държава извън Пакта, която домакинства на Генералната асамблея на АТА, припомнят от АКБ.

През септември 2016 г. Поптодорова е назначена за ръководител на Централноевропейския офис на Американския еврейски комитет. На 1-ви март следващата година подава оставка "по лични причини".

Елена Поптодорова остана без дипломатически паспорт

Елена Поптодорова остана без дипломатически паспорт

Tя нe e cлyжитeл нa вeдoмcтвoтo oт нoeмвpи 2016 г.

Припомняме, по времето, когато Поптодорова беше посланик на България в САЩ, се появи петиция за нейното отзоваване. Причината беше, че на прием на българското посолство във Вашингтон по случай националния празник 3 март, сред логото на други американски компании на първо място е поставена Шеврон.

Според Поптодорова компанията е предоставила сумата от 4 хиляди долара за наем на залата, в която ще се състои приемът и това е станало директно със собственика ѝ. Парите не са преминали през посолството или друга българска институция. Случаят придобива известност във връзка с протестите срещу добива на шистов газ и наложеният от България мораториум.