ДПС отново се заядоха с участието на патриотите във властта. Поводът стана дебатът за приоритетите за европредседателството.

Според Хамид Хамид тяхното управление противоречи на ценностите на ЕС. Демократична Европа непрекъснато ни дава пример за това как трябва да противостоим на националистическата вълна и да не допускаме националистите и радикалистите във властта, изтъкна депутатът от ДПС.

Захариева представи приоритетите за европредседателството ни

Захариева представи приоритетите за европредседателството ни

Трябва да се работи за развиване на дигиталните умения при младите

Трябва да се научим от историческите уроци и да не повтаряме грешките на миналото, поиска Хамид.

Патриотите не се дадоха и депутатът Юлиан Ангелов разкритикува поведението на ДПС, които не подкрепяли правата на българите зад граница.

Уважението на основните права и свободи на гражданите е основен принцип, към който ние ще се придържаме като председател на Съвета на Европейския съюз, намеси се и министърът по европредседателството Лиляна Павлова.

България в тези 6 месеца ще представлява не само своето мнение и позиция, а и това на всички 28 членки на ЕС, каза тя и настоя за балансирана позиция. Иначе депутатите приеха програмата ни за ръководството на ЕС.

Павлова с паралел между Търновската конституция и Европредседателството

Павлова с паралел между Търновската конституция и Европредседателството

"Слава Богу, свършихме делото, за което бяхме повикани", с тези думи на екзарх Антим I би искала да преде щафетата за европейско бъдеще на Австрия

Запазване на кохезионната политика, отбрана и миграция са сред акцентите в нея. НС настоява за постигане на съгласие за финализиране на реформата на общата европейска система за убежище, включително с приемането на ревизиран Дъблински регламент.
На преден план се извежда борбата с организираната престъпност и тероризма чрез осигуряване на по-добро взаимодействие и обмен на информация и данни между националните служби за сигурност приемане на нова правна рамка за функционирането на Шенгенската информационна система.