По-голямата част от големите ремонти в София ще приключат до началото на учебната година.

Това обеща в сутрешния блок на БНТ кметът на столицата Йорданка Фандъкова. Работата ще продължи на улица "Сребърна", където се изгражда нов канализационен колектор.

Фандъкова поясни, че в заключителна фаза е подмяната на асфалта на бул. "България", където работите ще приключат до края на месеца.

До 10 дни се очаква подновяването на реконструкцията на Западния парк. Там работите са били замразени през лятото заради необходимостта да се преправи проекта, в който е бил изпуснат съществуващ колектор край входа.

Граждани недоволстват, че ремонтът на Западен парк е замразен

Граждани недоволстват, че ремонтът на Западен парк е замразен

Имало много необезопасени изкопи

Кметът изтъкна, че в срок се движат и дейностите по третия лъч на метрото, като строителните работи ще приключат в края на октомври. До средата на 2020 г. ще завърши и изграждането на следващата отсечка - от "Овча купел" до "Горна Баня". След пускането й над половин милион души ще ползват дневно метрото. 

"Това е мой личен приоритет. Не допуснах да се спре, защото спирането и пускането на метрото не е детска играчка. Много е важно строителството да продължи. Имаме планове и проекти за следващите отсечки", обясни кметът.

Фандъкова съобщи, че през есента се очаква пристигането на 13 нови трамвая и на 15 електрически автобуса. Вече са поръчани още 82 автобуса, 25 трамвая и 30 тролея.

"Булгаргаз" съди "Топлофикация София" за 35 млн. лева

"Булгаргаз" съди "Топлофикация София" за 35 млн. лева

Сумата е само част от общия дълг от 120 млн. лева на топлофикационното дружество

По отношение на съдебния спорт между "Топлофикация София" и "Булгаргаз", тя увери, няма да има проблеми с парното през следващия отоплителен сезон и че вече е уточнена схемата на разплащане от "Топлофикация" към "Булгаргаз".

По отношение на местните избори, Фандъкова заяви, че ще обяви решението си дали ще се кандидатира за нов мандат в началото на септември. Тя обаче подчерта, че предстоят промени в екипа на ГЕРБ в София.

"За да променяме града си, ние трябва да променим себе си, екипа си, начина си на работа", допълни тя.

Фандъкова, която е зам.-председател на ГЕРБ, потвърди, че промени в екипите на партиите за местните избори ще има и в други населени места. 

ГЕРБ обяви кандидатите си за кметове на Русе, Пловдив и Хасково

ГЕРБ обяви кандидатите си за кметове на Русе, Пловдив и Хасково

Това са съответно Диана Иванова, Здравко Димитров и Станислав Дечев