Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидатите за кметове на Русе, Пловдив и Хасково.

За кметския пост в крайдунавския град ще се съревновава Диана Иванова.

"В момента Иванова е директор на Професионалната гимназия по облекло в града. Тя е магистър по "Автоматизация на производството" от РУ "Ангел Кънчев". Освен това през 2018 г. е отличена с наградата "Директор на годината" на Синдиката на българските учители, притежава и грамота "Посланик на Русе" за високи постижения и принос към подобряването на имиджа на Русе и утвърждаването му като модерен и културен европейски център. Присъдено й е и почетното отличие "Неофит Рилски" за дългогодишна цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на народната просвета на МОН", посочват от партията.

Здравко Димитров пък ще е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив. Партията го представя по следния начин: "В момента Димитров е областен управител на Пловдив. Той е завършил Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" като бакалавър по "Спортна икономика", след което защитава магистратури по "Психология", "Публична администрация" и "Финансов мениджмънт". Димитров е награден от министъра на отбраната с медал за принос към Министерството на отбраната, а през 2015 г. е отличен с най-високото църковно отличие "Св. Апостол Ерм". Той е и дългогодишен състезател по баскетбол, а от 1994 г. до 2007 г. президент на БК "Академик" - Пловдив".

На проведеното заседание беше решено, че настоящият градоначалник на Пловдив Иван Тотев остава областен координатор на ГЕРБ в града.

За кмет на Хасково беше утвърдена кандидатурата на Станислав Дечев, който в момента е областен управител на града.

"Дечев е магистър по "Автоматика и системотехника" от пловдивския филиал на Техническия университет в София. Работил е в ДФ "Земеделие" - Хасково, бил е и общински съветник в Хасково", посочват от партията.