В тази турбулентна ситуация ние трябва да демонстрираме алтернативата - да покажем кои са лицата на експертизата и способните хора, които да преведат държавата през тази криза. Това заяви в студиото на БНТ Георг Георгиев, председател на младежката организация на ГЕРБ и зам.-министър на външните работи в последния кабинет на Борисов.

Основен извод на Георгиев от създалата се ситуация в парламента е, че стабилно управление без ГЕРБ не може да стане.

Въпреки мантрите, които месеци се налагаха - че ГЕРБ е токсична партия и трябва да бъде изолирана и изчегъртана, в момента Георг Георгиев вижда, че "Има такъв народ" е в тази ситуация.

Кой сега е статукво и токсичен, пита Десислава Атанасова

Кой сега е статукво и токсичен, пита Десислава Атанасова

Всичко е в ръцете на президента

Видя се, че вдигнатият юмрук на президента в момента удря изключително тежко политическата ситуация в държавата, подчерта Георгиев.

Според него, продължава да се натрупва напрежение, затова партиите трябва да надмогнат междуличностото противопоставяне. Той не вижда обаче такова нещо, както не вижда и варианти на масата - "Варианти не се предлагат, единственият е служебното правителство, за което няма нито една хипотеза да бъде определено като качествено." Затова и по думите на Георг Георгиев то не може да бъде подкрепено от ГЕРБ.

ГЕРБ предлагат Митов за премиер, правителство за пример и връщат мандата

ГЕРБ предлагат Митов за премиер, правителство за пример и връщат мандата

Уважавайте се, създайте поне илюзия, че има смисъл да се ходи и на трети избори