Ако се стигне до третия мандат, отговорни ще са партиите на промяната, на протеста или т.н. както ги наричат. Така депутатът и председател на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова коментира пред журналисти в Народното събрание решението на експремиера Бойко Борисов да предложи правителство, премиер и да върне мандата.

След като никой не подкрепя кабинета на ИТН Атанасова вече не знае кой е статукво и кой е токсичен. "Грозно е тези, които една година, замеряха сградата на държавността, сега да се опитват да рушат държавността отвътре - да я взривят отвътре. Това, което наблюдаваме в последните 24 часа е именно такъв акт - някой прави някакво заявление, въпреки получен и изпълнен мандат, което е изключително несериозно", изтъкна Атанасова.

Гласуват само оттеглянето на Пламен Николов

Гласуват само оттеглянето на Пламен Николов

От ИТН се притесняват, че може насила да им гласуват премиер

На въпрос дали все пак се водят разговори в ГЕРБ за евентуална подкрепа на експертен кабинет от третия мандат, Атанасова отрече, а и заяви, че не са чули никакви заявки за подкрепа. Рано е за такъв тип коментари, най-малкото защото не знаем на кого президентът ще връчи третия мандат, обясни Атанасова и посочи, че всичко е в ръцете на президента. "Държавният глава е конструктор на всичко, което се случва в държавата и той е отговорен на кого ще има най-голямо доверие, кой да бъде мандатоносител, посочи Атанасова.

Ако има нови избори ГЕРБ отново ще водят толерантна кампания и тя ще бъде насочена към хората и ангажиментите на ексуправляващите към тях.

По думите ѝ трябва да се търси диалог по важните за България теми, въпреки че ГЕРБ са опозиция. Всичко това, което наблюдаваме в последните часове и декларациите на парламентарните групи, е поредното замеряне с факти и обстоятелства от миналото на партиите на промяната, посочи Атанасова. Тя смята, че трябва да бъде спряно с всичко това, да се търси диалог, което обаче не означава, че ГЕРБ ще търси подкрепа за правителство.